Sari la conținut

Putin va semna un decret de recrutare pentru 150.000 de persoane.

Vladimir Putin a semnat un decret care stabilește campania de recrutare de rutină din primăvară, chemând 150.000 de cetățeni la serviciul militar obligatoriu, se arată într-un document postat pe site-ul Kremlinului și citat de Sky News.

Toți bărbații din Rusia sunt obligați să facă un serviciu militar de un an, sau o pregătire echivalentă în timpul studiilor superioare, de la vârsta de 18 ani.

În iulie, camera inferioară a parlamentului rus a votat pentru a crește vârsta maximă la care bărbații pot fi înrolați la 30 de ani, de la 27 de ani.

Noua legislație a intrat în vigoare la 1 ianuarie anul acesta.

În Rusia, mulți bărbați fac eforturi mari pentru a evita să li se înmâneze actele de recrutare în timpul perioadelor de chemare de două ori pe an.

Recruții nu pot fi desfășurați în mod legal pentru a lupta în afara Rusiei și au fost scutiți de o mobilizare limitată în 2022, care a adunat cel puțin 300.000 de bărbați cu pregătire militară anterioară pentru a lupta în Ucraina – deși unii recruți au fost trimiși pe front din greșeală.

În septembrie, Putin a semnat un ordin prin care a chemat 130.000 de persoane pentru campania de toamnă, iar în primăvara anului trecut Rusia a planificat să înroleze 147.000 de persoane.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!