Sari la conținut

Război în Israel: Armata israeliană a lovit sudul Fâșiei Gaza și o moschee din Cisiordania / Statele Unite își întăresc prezența militară din regiune / Aeroporturile din Damasc și Alep, bombardate din nou

Israelul a bombardat în primele ore ale zilei de duminică sudul Fâșiei Gaza și a anunțat că își va intensifica atacurile în nordul enclavei. Presa palestiniană a anunțat că cel puțin 11 palestinieni au fost uciși într-o lovitură israeliană în orașul Khan Younis, din sudul Fâșiei Gaza, și că Israelul a bombardat orașul Rafah. Loviturile au avut loc la câteva ore după ce purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a cerut locuitorilor din Gaza să se deplaseze spre sud, departe de pericol: „Pentru siguranța voastră, deplasați-vă spre sud. Vom continua să atacăm în zona orașului Gaza și vom intensifica atacurile”.

Războiul Israel-Hamas – ziua a 16-a, toate informațiile sunt LIVE pe Hotnews.ro:

09:44„Hezbollah atacă şi atrage Libanul într-un război de pe urma căruia nu va avea nimic de câştigat, dar în care riscă să piardă foarte mult”, a avertizat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, după noi schimburi de focuri între Israel şi gruparea şiită.

„Este statul libanez într-adevăr gata să pună în pericol ceea ce mai rămâne din prosperitatea şi suveranitatea libaneze în beneficiul teroriştilor din Gaza, Statul Islamic din Gaza?”, a întrebat Jonathan Conricus. „Aceasta este o întrebare pe care autorităţile libaneze trebuie să şi-o pună şi la care trebuie să răspundă”, a adăugat el. (AFP via Agerpres)

09:35Peste 50 de palestinieni au fost uciși în loviturile aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza în cursul nopții, au declarat duminică pentru Reuters surse medicale din Gaza.

De asemenea, forțele israeliene au ucis cinci palestinieni în Cisiordania ocupată, ridicând numărul deceselor din 7 octombrie și până acum la 90 , a anunțat duminică Ministerul palestinian al Sănătății.

Statele Unite își întăresc prezența militară din regiune

09:02Statele Unite vor trimite în Orientul Mijlociu un sistem de apărare împotriva atacurilor la mare altitudine (Terminal High Altitude Area Defense – THAAD) și batalioane suplimentare de sisteme de rachete de apărare antiaeriană Patriot, a anunțat sâmbătă Pentagonul, ca răspuns la recentele atacuri asupra trupelor americane din regiune.

Statele Unite au detașat o putere navală semnificativă în Orientul Mijlociu în ultimele săptămâni, inclusiv două portavioane, navele de sprijin ale acestora și aproximativ 2.000 de pușcași marini. Washingtonul se află în alertă sporită în ceea ce privește activitatea grupurilor susținute de Iran.

08:46Israelul a adăugat 14 comunități la planul său de evacuare în nordul țării, a anunțat duminică o declarație comună a Ministerului Apărării și a armatei. Comunitățile prezentate în declarație, care au fost aprobate de ministrul apărării Yoav Gallant, se află în apropierea Libanului și a Siriei.

08:43Un atac israelian cu rachete a vizat aeroporturile internaționale din Damasc și Alep duminică dimineața devreme, ucigând un muncitor civil și scoțând aeroporturile din funcțiune, a anunțat presa de stat siriană.

Zborurile programate spre și dinspre aeroporturile din Damasc și Alep au fost redirecționate către Aeroportul Internațional Latakia, potrivit Ministerului Transporturilor.

Șefa unei sinagogi din SUA a fost ucisă

08:17Preşedinta unei sinagogi progresiste din Detroit, în nordul Statelor Unite, apropiată de aleşi locali ai Partidului Democrat, a fost găsită înjunghiată în faţa locuinţei.

08:09Israelul a lovit azi-noapte moscheea din Jenin (Cisiordania).

„Armata a efectuat un atac aerian asupra unui complex terorist aparţinând agenţilor Hamas şi Jihadului Islamic, care au fost responsabili pentru mai multe atacuri teroriste în ultimele luni şi care plănuiau un alt atac terorist iminent”, a spus armata israeliană.

07:56​Rusia şi-a anunţat sâmbătă intenţia de a convoca o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia umanitară din Fâşia Gaza şi războiul dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!