Sari la conținut

Război în Israel: Fâșia Gaza, bombardată de „o sută de avioane” / Trupe și tancuri israeliene sunt încă în enclava izolată de lume / Rețeaua de tuneluri a teroriștilor, lovită de Forțele Aeriene / Hamas spune că va răspunde cu „toată forța”

​Lupte terestre au făcut ravagii sâmbătă în Fâşia Gaza, ţinta unor atacuri israeliene fără precedent, la trei săptămâni de la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, şi izolată de lume din cauza opririi telecomunicaţiilor şi a internetului. Armata israeliană susține că a mai ucis un important lider Hamas într-un raid aerian, în timp ce trupurile și tancurile sale încă se află pe teritoriul enclavei palestiniene.

Războiul Israel-Hamas – ziua a 22-a, toate informațiile sunt LIVE pe HotNews.ro

10:48 Ambulanțele și lucrătorii umanitari sunt de negăsit pe fondul „penei de curent” din Gaza

Palestinienii nu au reușit să ajungă la serviciile de ambulanță după ce bombardamentele israeliene au blocat internetul și comunicațiile în Gaza, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Cum este finanțat Hamas?

10:35După o pauză de aproximativ opt ore, sirenele de alertă de rachete sună în kibuțul Nir Oz, aflat la frontiera cu Fâșia Gaza, relatează Times of Israel.

Nu există momentn informații privind răniți sau pagube în comunitate, care a fost în mare parte evacuată.

Tirurile de rachete ar putea să se intensifice pe fondul extinderii operațiunilor forțelor de apărare israeliene în Fâșia Gaza.

10:03 „În jur de o sută de avioane de luptă” au fost folosite în bombardamentul Israelului asupra Fâșiei Gaza în cursul nopții, care a distrus 150 de ținte Hamas, potrivit șefului operațiunilor forțelor aeriene israeliene, generalul de brigadă Gilad Keinan.

Într-o postare pe X, forțele israeliene l-au citat pe Keinan spunând că „obiectivul forțelor aeriene este clar – să distrugă tot ceea ce este atins de mâna Hamas”, transmite BBC.

09:58 Cum este finanțat Hamas? O rețea complexă pentru a ascunde sursele

Gruparea militantă palestiniană are o rețea de finanțare complexă pe care o folosește pentru a canaliza sprijinul din partea organizațiilor caritabile și a donatorilor privați, precum și a națiunilor prietene, cum ar fi Iran și Qatar,

09:47 Serviciile de telefonie și internet sunt în continuare întrerupte în Gaza.

Tancurile și trupele armatei israeliene au intrat pentru a treia noapte în enclavă

09:37 Armata israeliană a declarat sâmbătăcă a efectuat un atac aerian în timpul nopții împotriva unei ținte a Hezbollah din sudul Libanului, ca răspuns la tirurile de rachete îndreptate vineri spre Israel.

Rachetele au fost îndreptate spre o poziție a IDF din Înălțimile Golan, dar proiectilele au aterizat în Siria, potrivit Time of Israel.

09:33 Jurnalista Sky News Deborah Haynes, care se află în Sderot, în apropiere de granița dintre Gaza și Israel, crede că armata israeliană a început o acțiune mult mai amplă în care sunt implicate mult mai multe trupe terestre.

De asemenea, volumul și intensitatea exploziilor care au luminat orizontul din Gaza a fost ceva ce nu a mai văzut până acum, a spus Haynes.

09:11 În timpul operațiunii terestre de peste noapte a Forțelor de Apărare ale Israelului în Fâșia Gaza, au avut loc o serie de ciocniri între trupe și teroriștii Hamas.

08:35Hamas a declarat sâmbătă că militanţii săi din Gaza sunt pregătiţi să facă faţă atacurilor israeliene cu „toată forţa”, după ce armata israeliană şi-a extins atacurile aeriene şi terestre asupra enclavei palestiniene, scrie Reuters.

08:12 Șeful forțelor aeriene ale Hamas, Issam Abu Rukbeh, a fost ucis într-un raid aerian, anunță Forțele de Apărare Israeliene și serviciile de securitate Shin Bet, transmite Times of Israel.

„Lupte violente” în Fâșia Gaza, susține Hamas

01:35 Hamas spune că sunt „lupte violente” în Fâşia Gaza, după ce Israelul a anunţat o extindere a activităţii terestre

Brigăzile Ezzedine Al-Qassam, aripa militară a Hamas, au raportat lupte terestre cu armata israeliană în două sectoare din Fâşia Gaza, după ce Israelul anunţase vineri seara o extindere a operaţiunilor terestre, deşi ulterior a precizat că nu este vorba despre o ofensivă pe scară largă, relatează The Times of Israel, citat de News.ro

Forțele de Apărare ale Israelului au scris săptămâna aceasta către Reuters și AFP după ce acestea au cerut asigurări că jurnaliștii lor din Gaza nu vor fi ținta loviturilor israeliene.

00:53 România s-a abţinut de la vot la ONU în cazul rezoluţiei pentru un armistiţiu imediat între Israel şi Hamas

România, alături de Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Italia, dar şi Germania şi Marea Britanie, se numără printre cele 45 de state care s-au abţinut de la vot. În schimb, Ungaria, Austria, Cehia şi Croaţia au votat împotrivă, fiind alături de Statele Unite.

00:33 Reacţie dură a Israelului, după rezoluţia votată de Adunarea Generală a ONU: O zi întunecată pentru ONU şi pentru omenire, va rămâne ca o infamie / Cum a reacţionat Hamas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!