Sari la conținut

Război în Ucraina, ziua 482: Rusia a lansat peste noapte un atac aerian de amploare asupra Ucrainei/„cea mai mare lovitură” din campania militară a Kievului urmează să vină

Adjuncta ministrului apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat luni că „cea mai mare lovitură” din campania militară a Kievului urmează să vină, dar a recunoscut că operaţiunea este dificilă deoarece Rusia face tot ce poate pentru a opri ofensiva. Analiștii de la ISW susțin că Ucraina va intra într-o pauză operațională în următoarea săptămână pentru a-și reevalua tactica. Între timp, armata ucraineană susține că a recucerit 8 localități în ultimele două săptămâni, recâștigând 113 km pătrați în total, transmite sursa.

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 482, LIVETEXT:

08:00Rusia a lansat peste noapte un atac aerian de amploare asupra Ucrainei, vizând capitala și orașele din est până în vest, iar în cea mai mare parte a țării timp de mai multe ore au răsunat sirenele de raid aerian, potrivit Reuters.

07:45Analistul Armand Goșu cred că grosul trupelor ucrainene de asalt nu este angajat deocamdată în luptă. Cum arată acum frontul? Care sunt cele trei obiective ale ofensivei care se desfășoară acum? Cine ar fi succesorul lui Putin? Sunt doar câteva întrebări la care răspunde analistul Armand Goșu într-un amplu interviu.

00:37Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a declarat că „cea mai mare lovitură” a contraofensivei Ucrainei urmează să vină, dar a recunoscut că operațiunea este dificilă, deoarece Rusia depune tot ce poate pentru a opri ofensiva, relatează Reuters.

“Inamicul nu va renunța cu ușurință la pozițiile sale și trebuie să ne pregătim pentru un duel dur. De fapt, asta se întâmplă chiar acum”, a spus Maliar în aplicația de mesagerie Telegram.

“Operațiunea în derulare are mai multe obiective, iar armata îndeplinește aceste sarcini. Se mișcă așa cum ar trebui să se miște. Și cea mai mare lovitură urmează să vină”.

00:22Unul dintre cei mai importanți spioni ruși a declarat luni că speră că Agenția Internațională pentru Energie Atomică și Uniunea Europeană vor analiza activitatea nucleară ucraineană, despre care a spus că ar putea semnala că Kievul lucrează la o „bombă murdară” sau „dispozitiv de dispersie radiologică”, relatează Reuters.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!