Sari la conținut

Război în Ucraina, ziua 604: Joe Biden vrea să ofere zeci de miliarde de dolari Ucrainei și Israelului /Trupele ucrainene se confruntă cu un nou asalt rusesc în orașul Avdiivka din est

​Președintele Joe Biden s-a angajat joi într-un nou demers, acela de a-i convinge pe americani că ar trebui să cheltuiască zeci de miliarde de dolari pentru a sprijini Israelul și Ucraina în războaiele lor, argumentând că doar implicarea SUA poate preveni haosul global. „Poziția de lider a Americii este cea care ține lumea laolaltă”, a declarat Biden, care i-a pus pe același palier pe militanții Hamas și pe Vladimir Putin. „Hamas și Putin reprezintă amenințări diferite, dar au acest lucru în comun: amândoi vor să anihileze o democrație vecină”, a spus el. Biden va cere Congresului 100 de miliarde de dolari pentru noi cheltuieli, inclusiv 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina și 14 miliarde de dolari pentru Israel, potrivit unei surse Reuters, citată de HotNews.

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 604, LIVETEXT:

08:19Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat joi, în cursul întâlnirii sale cu şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, că doreşte să construiască o relaţie „orientată spre viitor” cu Rusia

08:17Finlanda a blocat achiziţii imobiliare ale unor cumpărători ruşi, din motive legate de integritatea teritorială

07:39Trupele ucrainene se confruntă cu un nou asalt rusesc în orașul Avdiivka din est, în timp ce fac unele progrese în contraofensiva lor în teatrul de operațiuni din sud, au declarat joi oficiali militari de rang înalt.

Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul suprem al Ucrainei, a postat pe Telegram o înregistrare video în care pare să se consulte cu ofițerii din Avdiivka și din Kupiansk, un oraș mai la nord, unde forțele rusești au intensificat atacurile în ultimele săptămâni.

„Inamicul nu renunță la încercările de a sparge apărarea noastră și de a înconjura (Avdiivka). Inamicul aduce în mod activ unități de asalt și cantități mari de echipament blindat și folosește avioane și artilerie”, a scris Zalujnîi într-un mesaj ce însoțește clipul.

Oleksandr Ștupun, purtătorul de cuvânt al grupului sudic al forțelor ucrainene, a declarat la televiziunea națională că există o presiune constantă asupra Avdiivka, aflat la aproximativ 20 km vest de orașul Donețk, controlat de ruși. „S-au regrupat și au lansat noi atacuri acolo”, a spus el. (Reuters)

Joe Biden vrea un mega-pachet de ajutor pentru Ucraina

05:45VIDEO Biden: Hamas și Putin reprezintă amenințări diferite, dar au un lucru în comun: amândoi vor să anihileze o democrație vecină / Șeful SUA le-a cerut americanilor sprijinul pentru finanțarea cu zeci de miliarde de dolari a Israelului și Ucrainei.

05:40Zelenski anunţă că a discutat cu Joe Biden: Am vorbit despre menţinerea asistenţei pentru Ucraina anul viitor, un pachet semnificativ de sprijin pentru ţara noastră.

01:03Biserica Ortodoxă Rusă ar recruta mercenari pentru războiul împotriva Ucrainei (SBU).

Una dintre aceste companii de mercenari, care poartă numele “Crucea Sfântului Andrei”, funcționează pe lângă Catedrala Maritimă Kronstadt din Sankt Petersburg. Reprezentanții acesteia recrutează enoriași pentru a fi incluși apoi în armata rusă.

Scurtă recapitulare a informațiilor recente:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!