Sari la conținut

Război în Ucraina, ziua 627: Forţele de apărare ale Ucrainei au respins 59 de atacuri ruseşti / Armata rusă și-a intensificat atacurile în Avdiivka

Forţele de Apărare ale Ucrainei au respins 59 de atacuri ruseşti, sâmbătă, în Kupiansk, Bahmut, Avdiivka, Marinka şi Şahtarske. Potrivit Statului Major General, au avut loc 71 de ciocniri de luptă, în timp ce situaţia operaţională în estul şi sudul Ucrainei rămâne dificilă. Fforţele ruseşti au intensificat operaţiunile de luptă în sectorul Avdiivka. Pe lângă infanterie, acestea desfăşoară un număr semnificativ de vehicule blindate.

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 627, LIVETEXT:

09:33Oficialii ucraineni au anunţat că 4,9 milioane de persoane strămutate în interiorul ţării (IDP), dintre care 3,6 milioane au primit statutul de IDP după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, potrivit Ukrinform, scrie News.ro.

Irina Vereşcuk, ministrul ucrainean al Reintegrării teritoriilor ocupate temporar, a declarat că aproape jumătate din totalul persoanelor strămutate intern nu primesc beneficii guvernamentale deoarece nu au depus o cerere oficială.

Statutul de persoane strămutate în interiorul ţării le conferă cetăţenilor ucraineni dreptul de a primi anumite beneficii sociale din partea guvernului, cum ar fi plăţi în numerar sau acces la servicii esenţiale.

Pentru persoanele cu statut de persoane strămutate în interiorul ţării se oferă o alocaţie guvernamentală lunară pentru locuinţă de 3.000 de grivne pentru persoanele cu handicap şi copii şi de 2.000 de grivne pentru toate celelalte persoane strămutate în interiorul ţării.

Ea a precizat că 158.000 de persoane strămutate în interiorul ţării şi-au pierdut dreptul la plăţile de asistenţă socială şi că “cea mai mare parte a acestor persoane sunt acei cetăţeni ai Ucrainei care au plecat în străinătate, locuiesc acolo permanent şi primesc plăţi de la statele în care locuiesc”.

Nu există date exacte cu privire la numărul ucrainenilor care s-au întors la casele lor din străinătate sau din alte regiuni ale Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!