Sari la conținut

Război în Ucraina, ziua 752: Dronele ucrainene au pătruns adânc în Rusia / Incendiu la o rafinărie Rosneft / Putin acuză Ucraina că „perturbă” alegerile prezidențiale

În a doua zi a alegerilor prezidențiale, dronele ucrainene au pătruns adânc în Rusia, vizând două rafinării din regiunea Samara. Conform oficialilor ruși, un atac a fost dejucat, însă un incendiu puternic a izbucnit la rafinăria Syzran. În ultimele săptămâni, Ucraina a vizat puternic infrastructura petrolieră a Rusiei, lovind rafinării din întreaga Rusie europeană. De altfel, Vladimir Putin a acuzat Ucraina că încearcă să saboteze scrutinul pe care este sigur că îl va câștiga.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 752:

08:17Guvernatorul regiunii ruse Samara a declarat sâmbătă că dronele ucrainene au lovit două rafinării de petrol Rosneft din regiune, provocând un inncendiu la una din instalații, potrivit Reuters. Nu au existat victime, susține oficialul rus.

Guvernatorul Dmitri Azarov a declarat, într-o declarație postată pe Telegram, că rafinăria Syzran din regiunea fluviului Volga a luat foc, dar că un atac asupra rafinăriei Novokubyshev a fost dejucat.

Imagini neverificate publicate online au arătat ceea ce părea a fi un incendiu major la rafinăria Syzran, iar serviciile de urgență lucrau la fața locului.

Rusia votează astăzi în cadrul alegerilor prezidențiale de trei zile, iar președintele Vladimir Putin a acuzat vineri Ucraina că încearcă să saboteze scrutinul pe care este sigur că îl va câștiga.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente privind războiul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!