Sari la conținut

Război în Ucraina – ziua 773: Rusia a atacat azi-noapte cu 32 de Shahed și 6 rachete, cel puțin 6 civili au fost uciși în Harkov / Rușii par să creadă că pot gestiona pierderile din noile atacuri mecanizate – ISW

Recenta intensificare a ritmului operațiunilor ofensive rusești din Ucraina va duce, probabil, la creșterea pierderilor de soldați și de echipamente militare, dar Ministerul rus al Apărării pare să reușească să gestioneze aceste pierderi, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Cei din comandamentul militar rus par să creadă că Rusia este capabilă să compenseze pierderile din aceste asalturi mecanizate, pregătindu-se în același timp pentru un efort ofensiv ce este prognozat să aibă parte în vara anului 2024, mai notează ISW.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 773

10:40Investigație Financial Times: Kremlinul a spionat toată Europa din Austria. Cu ajutorul oamenilor de la Viena, rușii au avut acces la sistemul Schengen și la un computer NATO și au dirijat echipe de asasini.

Directorul executiv fugar al Wirecard, Jan Marsalek, s-a folosit de funcţionari compromişi din serviciile de informaţii austriece pentru a spiona cetăţeni europeni, inclusiv prin baza de date Schengen, şi a plănui spargeri şi asasinate comise de echipe ruseşti de elită. De asemenea, el a obţinut o maşină de criptografie de ultimă generaţie a unui guvern NATO şi a transmis ilegal la Moscova conţinutul unor telefoane furate de la înalţi funcţionari publici austrieci, relatează Financial Times.

10:04Armata ucrainenă afirmă că rușii au avut și ieri pierderi mari de personal și foarte mari de echipamente militare.

Astfel, trupele Moscovei ar fi pierdut vineri 790 de soldați, 24 de tancuri, 38 de alte blindate de luptă, 41 de tunuri, 3 lansatoare multiple de rachete, 2 sisteme antiaeriene, 70 diferite vehicule și 5 echipamente speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!