Sari la conținut

Război în Ucraina – ziua 781: Germania trimite Kievului un sistem „suplimentar” Patriot, iar Zelenski spune că negociază și un sistem IRIS-T / Rusia lansează un nou atac cu drone asupra Harcovului

Germania va trimite Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, iar Zelenski spune că negociază cu Berlinul și obținerea unui sistem suplimentar de apărare antiaeriană IRIS-T. Între timp, Rusia a lansat un nou atac cu drone kamikaze asupra orașului Harcov, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 781

09:30 Pierderile rusești potrivit ultimele estimări publicate de forțele ucrainene:

– 455.650 de militari (+890 în ultima zi)

– 7.174 tancuri (+5)

– 13.765 blindate de luptă (+20)

– 11.552 sisteme de artilerie (+34)

– 1.046 lansatoare multiple de rachete (+1)

– 758 sisteme antiaeriene 2)

09:15 Rusia a lansat un atac cu drone asupra orașului Harcov în noaptea de sâmbătă spre duminică. În același timp, alte atacuri rusești au fost raportate în localitățile de graniță din oblastul Sumî.

09:00 Zelenski: Ucraina lucrează pentru a obține un sistem suplimentar de apărare aeriană IRIS-T și rachete antiaeriene din Germania.

Ucraina se află în negocieri cu Germania pentru a obține un sistem suplimentar de apărare aeriană IRIS-T, precum și rachete pentru sistemele de apărare aeriană existente, a declarat președintele Volodymyr Zelensky în timpul discursului său de seară din 13 aprilie, potrivit The Kyiv Independent.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!