Sari la conținut

Reacția comunității internaționale la atacul rusesc asupra Ucrainei din 8 iulie

Atacul masiv cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii civile a Ucrainei, precum și asupra clădirilor rezidențiale, instalațiilor energetice și medicale, inclusiv asupra spitalului de copii Okhmatdit, cunoscut în întreaga Europă, a uimit astăzi întreaga lume civilizată.

“Putin își trimite “bună ziua” la summitul NATO bombardând un spital de copii, ca și cum ar fi fost nevoie de o explicație de ce Ucraina are nevoie de tot sprijinul posibil acum și de garanții reale de securitate în viitor”, a declarat Gabrielius Landsbergis, ministrul lituanian de externe.

“În această dimineață, Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Ucrainei, inclusiv asupra Kievului. Aici, printre altele, a fost lovit spitalul de copii Okhmatdit. Un număr foarte mare de victime la Kiev, morți, răniți… Acesta este un război împotriva civililor, așa arată dorința Rusiei de a “negocia” și “aspirațiile” sale de pace”, a declarat Martin Eger, ambasadorul Germaniei în Ucraina.

“Imagini îngrozitoare de la spitalul Okhmatdit, cel mai mare spital pentru copii din Ucraina, care oferă îngrijire copiilor bolnavi de cancer și alte boli, care a fost lovit de un atac masiv cu rachete din partea Rusiei în această dimineață. Gândurile noastre sunt alături de copii și de părinții lor…” – Brigitte Brink, ambasadorul SUA în Ucraina, a declarat

“Atacarea copiilor nevinovați. Cel mai josnic lucru care poate fi făcut. Suntem alături de Ucraina în lupta împotriva agresiunii rusești – sprijinul nostru este de neclintit”, a declarat Keir Starmer, prim-ministrul Regatului Unit.

“Atacul asupra spitalului de copii din Kiev și din alte orașe ucrainene este dovada că Rusia lui Putin nu se va opri de la nimic. Un atac asupra celor vulnerabili nu poate fi justificat”, a scris președintele ceh Petr Pavel.

“Imagini șocante cu rachete rusești care lovesc spitalul Okhmatdit, cel mai mare spital pentru copii din Ucraina… Acest lucru ne reamintește de ce avem obligația de a sprijini Ucraina și de ce criminalii de război ruși trebuie trași la răspundere”, a declarat premierul estonian Kaja Kallas.

“Condamnăm ferm atacurile criminale cu rachete ale Rusiei împotriva civililor din Ucraina”, a reamintit premierul leton Evika Silinja.

Se cunosc acum 22 de morți și 72 de răniți la Kiev. Ca urmare a atacului cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei, există în prezent aproximativ 150 de răniți. La Kryvyy Rih s-au înregistrat 10 morți, la Pokrovsk trei morți și la Dnipro un om a murit.

Consecințele loviturii Federației Ruse asupra spitalului de copii Okhmatdit din Kiev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!