Sari la conținut

Reacția puternică a Kremlinului în urma declarațiilor făcute de Cameron și Macron

Kremlinul a caracterizat declarația ministrului britanic de externe David Cameron de a permite Ucrainei să folosească armele pe care le-a primit de la Londra pentru a ataca ținte în interiorul Rusiei, dacă o dorește, potrivit Reuters. El a criticat și avertismentul lui Emmanuel Macron cu privire la mobilizarea forțelor armate în Ucraina, scrie sursa.

Joi, David Cameron a făcut o promisiune de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) de ajutor militar pentru Ucraina „atât timp cât va fi nevoie”, adăugând că Londra este de acord cu utilizarea armelor în Ucraina.

Atunci când este necesar, vom dona trei miliarde de lire sterline anual. În ceea ce privește furnizarea de echipamente, tocmai am epuizat toate capacitățile noastre. În timpul unei vizite la Kiev, el a declarat într-un interviu acordat Reuters că „o parte din aceste (echipamente) ajung de fapt în Ucraina astăzi, în timp ce mă aflu aici”.

Cameron a spus că Ucraina are dreptul să folosească armele Londrei pentru a ataca obiective în interiorul Rusiei și că Kiev trebuie să facă acest lucru.

Este dreptul Ucrainei. Cameron a declarat pentru Reuters că, deoarece Rusia lovește în interiorul Ucrainei, „puteți înțelege foarte bine de ce Ucraina simte nevoia să se asigure că se apără”.

Kremlinul nu a fost de acord cu declarația.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a calificat declarațiile drept alarmante și periculoase, afirmând că ar putea pune în pericol întregul sistem de securitate al Europei.

Peskov a criticat recentele declarații ale președintelui francez Emmanuel Macron referitoare la o posibilă intervenție franceză în Ucraina, calificându-le drept o „tendință foarte periculoasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!