Sari la conținut

Rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia sunt un fals care nu merită legitimare

În ajunul următoarei “realegeri” a lui Putin în Rusia, este necesar să reamintim încă o dată de ce este o minciună și o farsă care nu poate fi legitimată de comunitatea internațională. Motivele pot fi enumerate pentru foarte mult timp, dar principalele amenințări pot fi numite cinci.


În primul rând, actualul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, care, în cei peste 20 de ani de când se află la putere, s-a transformat într-un dictator sângeros, ignorând dreptul internațional și lansând un război de cucerire în Europa, care, din punctul de vedere al impactului său asupra întregii lumi, este aproape de a fi comparat cu cel de-al Doilea Război Mondial.

O parte integrantă a regimului său este uciderea sistematică a oponenților săi politici, după cum o dovedește o listă de victime care îi include pe Galina Starovoitova, Anna Politkovskaia, Alexander Litvinenko, Serghei Magnitski, Boris Berezovsky și Boris Nemtsov.

Asasinarea recentă a lui Alexei Navalny nu face decât să sublinieze activitățile criminale ale lui Putin și amenințarea pe care acesta o reprezintă pentru democrația mondială. Legitimarea puterii sale creează un precedent periculos pentru alți dictatori, inspirându-i să facă același lucru, mai ales că Rusia continuă în mod fericit să sprijine guvernele teroriste și totalitare din diferite părți ale lumii.

În al doilea rând, ambițiile lui Putin de a submina stabilitatea mondială, de a efectua ocupații ilegale și conflicte militare în Europa și de a recrea un imperiu de tip sovietic amenință sistemul de securitate mondial. Aceste ambiții sunt însoțite de o agresiune militară și hibridă pe scară largă, vizând în principal Europa Centrală și de Sud-Est, care ar putea escalada în continuare într-un alt război mondial.

În al treilea rând, teritoriile ocupate temporar de Rusia atât în Ucraina, cât și în Moldova și Georgia reprezintă, de asemenea, un pericol pentru stabilitatea mondială. Rusia, prin intermediul reprezentanților săi, susține violența și anarhia acolo.

Oamenii din aceste regiuni sunt privați de democrație, libertate și independență. Recunoașterea rezultatelor alegerilor din aceste teritorii ar însemna abandonarea principiilor de bază ale dreptului internațional și capitularea morală în fața regimului dictatorial al lui Putin.

Un alt factor care împiedică recunoașterea rezultatelor viitoarelor alegeri din Rusia este constrângerea de a vota sub amenințare, folosită de autoritățile ruse de ocupație în teritoriile ocupate temporar. Această farsă, lipsită de caracter electoral, nu ar trebui să fie recunoscută de comunitatea internațională.

În plus, acest lucru include și faptul că Kremlinul nu ezită să falsifice rezultatele finale în interiorul Rusiei și buletinele de vot pe care rușii le completează în străinătate prin intermediul misiunilor diplomatice rusești (dacă, desigur, țara în care se află ambasada rusă a autorizat această “acțiune” electorală).

Motivul este, de asemenea, că astăzi rf s-a înscris în mod voluntar în istoria lumii ca un agresor care comite genocid împotriva altor națiuni. Recunoașterea lui Putin ca lider legitim este exact aceeași greșeală pe care au făcut-o o serie de țări atunci când Hitler a ajuns la putere în Germania.

Un astfel de lucru nu va face decât să legitimeze crimele comise de Rusia. Posteritatea nu va mulțumi nimănui pentru acest lucru, pentru că va fi o umbră asupra istoriei oricărei țări care decide să facă un astfel de pas pripit. Comunitatea internațională pur și simplu nu are dreptul moral de a recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia, în special cele planificate să aibă loc în teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!