Sari la conținut

România, după căderea repetată a unei drone rusești, a cerut Federației Ruse să nu mai atace Ucraina

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a cerut Rusiei să înceteze atacurile constante asupra Ucrainei, în special asupra regiunii Odesa, care afectează direct și teritoriul românesc – o altă dronă a căzut acolo miercuri seară. Despre acest lucru a scris Odobescu pe Twitter (X), scrie “Adevărul european”.

Ministrul român de externe a calificat drept “dezgustătoare” atacurile rusești asupra infrastructurii civile din Ucraina, adăugând că acestea au dus din nou “la consecințe grave pe teritoriul României”.

“Noi dovezi ale unei explozii au fost găsite pe teritoriul României. Cerem Rusiei să înceteze aceste crime de război”, a adăugat Odobescu.

Atacurile hidoase ale Rusiei asupra infrastructurii civile din #Ucraina au avut din nou consecințe grave pe teritoriul #României. Noi dovezi de impact au fost găsite pe teritoriul României. Cerem Rusiei să oprească aceste #crime de război.

  • Luminița Odobescu (@Odobes1Luminița) 12 octombrie 2023
    După cum a informat anterior Ministerul român al Apărării, o dronă care zbura “din zona de conflict din Ucraina” a fost detectată miercuri, în jurul orei 5:00, pe teritoriul României.

S-a întâmplat pe fondul unui nou atac cu drone kamikaze rusești asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea graniței româno-ucrainene. La inspectarea locului prăbușirii, serviciile speciale au găsit un crater de la probabila prăbușire a dronei.

“Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile desfășurate de Federația Rusă împotriva instalațiilor și elementelor de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și contravin grav normelor dreptului internațional umanitar”, a adăugat ministerul.

După cum se știe, acesta nu este primul incident de acest fel. Anterior, Ministerul român al Apărării a concluzionat că dronele au căzut pe teritoriul României în mod accidental – erau drone rusești care au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!