Sari la conținut

Rudele celor mobilizați, în total aproximativ douăzeci de femei, au ieșit în centrul Moscovei pentru a se manifesta împotriva perioadei nelimitate de ședere a celor dragi în zona de luptă din Ucraina.

Potrivit publicației “Atenție la știri”, mitingul rudelor de mobilizați nu a fost un eveniment separat: participantele sale s-au alăturat acțiunii partidului CPRF, care a fost de acord cu autoritățile, dar și-au desfășurat pancartele cu inscripțiile “Este timpul ca mobilizații să se întoarcă acasă” și “Nu mobilizării pe termen nelimitat”. Se remarcă faptul că după câteva minute femeile au fost înconjurate de polițiști, dar nu s-a ajuns la reținere.

Ca urmare, participantele la miting au transmis în scris cererile lor – în special, pentru demobilizarea rapidă a rudelor lor care se află în zona de luptă din toamna anului trecut – deputaților din Duma de Stat din partea CPRF. Aceștia au promis că vor răspunde cererilor într-o lună.

Mobilizarea în Rusia a avut loc în toamna anului 2022, pe fondul unei lipse critice de soldați în armata de invazie a Ucrainei. S-a afirmat că aproximativ 300.000 de persoane au fost trimise în armată.

Unele unități ale celor mobilizați au fost aruncate aproape imediat în respingerea unui contraatac al armatei ucrainene. Familiile se plâng în mod regulat de lipsa uniformelor, a hranei și a instruirii pentru cei mobilizați. Aceștia suferă un număr mare de pierderi, potrivit numărătorii efectuate de jurnaliștii de investigație care efectuează un bilanț al morților în războiul cu Ucraina.

În acest context, o serie de instituții media au relatat că autoritățile ruse sunt pregătite să efectueze un al doilea val de mobilizare. Oficial, acest lucru a fost infirmat. De asemenea, autoritățile au negat planurile de a efectua prima mobilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!