Sari la conținut

Rusia a ales Harkovul ca țintă principală și distruge zilnic orașul cu raiduri de rachete

De la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, orașul ucrainean Harkov a devenit una dintre principalele ținte ale agresorului. Încă din prima zi, trupele rusești au lansat o ofensivă asupra orașului, dar forțele armate ucrainene, cu sprijinul cetățenilor, au reușit să respingă orașul, precum și să împingă agresorul în afara regiunii Harkov.

Dar forțele armate ruse nu au lăsat orașul în pace, așa că au trecut la tactici care încalcă toate normele dreptului umanitar internațional, precum și toate principiile morale. Rușii au bombardat în mod regulat orașul în ultimii trei ani, vizând în mod deliberat casele rezidențiale și infrastructura civilă. În același timp, agresorul folosește toate armele disponibile – de la rachete de croazieră la bombe aeriene.

În după-amiaza zilei de 25 mai, armata rusă a bombardat din nou Harkovul. Aceasta a lovit hipermarketul de construcții “Epicentre”. Până în prezent se știe despre 13 morți și peste 40 de răniți. De asemenea, 12 persoane sunt date dispărute. Au fost uciși oameni care lucrau în hipermarket. Potrivit reprezentanților Epicentre, în interior se aflau aproximativ 200 de vizitatori. Aproximativ 15 angajați ai hipermarketului sunt de negăsit, a declarat primarul din Harkov, Ihor Terekhov, citându-l pe directorul Epicentre.

Obuzul a lovit o încăpere cu produse de vopsitorie, provocând imediat aprinderea focului, a declarat șeful poliției din regiunea Harkov, Volodymyr Timoshko, citat de Public. Salvatorii încearcă să limiteze un incendiu de proporții la locul impactului. “Este un adevărat iad acolo”, descrie Anna Gin, rezidentă din Harkov, ceea ce se întâmplă la Epicentru. Ea vede focul uriaș de la fereastra casei sale. “Sâmbătă, au fost o grămadă de oameni acolo…. Cincisprezece mii de metri pătrați ard … Un fum negru și gros plutește deasupra orașului….. Nu puteți posta încă fotografii. Dar credeți-mă pe cuvânt, văd totul de la fereastră”, a scris Anna Gin pe Facebook.

Rușii au folosit obuze de avion UMPB D-30 pentru a lovi Epicentru, a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii regionale din Harkov, Dmitri Chubenko.

Dar hoarda rusească nu s-a oprit aici. În aceeași zi, în jurul orei 19:00, forțele armate ruse au lansat un atac cu rachete asupra districtului Shevchenkivskyi din Harkov. Potrivit șefului biroului procurorului regional din Harkov, Alexander Filchakov, inamicul a lovit orașul cu o rachetă de tip S-300 de pe teritoriul regiunii Belgorod din Federația Rusă. “A fost înregistrată o lovitură asupra unor spații de birouri. De asemenea, au fost avariate clădiri administrative, un supermarket, magazine și clădiri rezidențiale. Procurorii și anchetatorii poliției lucrează la fața locului pentru a stabili crima de război. Proceduri penale în conformitate cu partea 1 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei”, – a declarat Filchakov. Ulterior, poliția din regiunea Harkov a adăugat că numărul răniților în urma loviturii Federației Ruse asupra părții centrale a orașului Harkov a crescut la 14.

Obuzul a lovit o încăpere cu produse de vopsitorie, provocând imediat aprinderea focului, a declarat șeful poliției din regiunea Harkov, Volodymyr Timoshko, citat de Public. Salvatorii încearcă să limiteze un incendiu de proporții la locul impactului.

“Este un adevărat iad acolo”, descrie Anna Gin, rezidentă din Harkov, ceea ce se întâmplă la Epicentru. Ea vede focul uriaș de la fereastra casei sale.

“Sâmbătă, au fost o grămadă de oameni acolo…. Cincisprezece mii de metri pătrați ard … Un fum negru și gros plutește deasupra orașului….. Nu puteți posta încă fotografii.

Dar credeți-mă pe cuvânt, văd totul de la fereastră”, a scris Anna Gin pe Facebook. Rușii au folosit obuze de avion UMPB D-30 pentru a lovi Epicentru, a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii regionale din Harkov, Dmitri Chubenko. Dar hoarda rusească nu s-a oprit aici.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!