Sari la conținut

Rusia anunță că a demarat procedura de desemnare a Allei Pugaciova, legenda muzicii sovietice, drept „agent străin”

Șeful Proiectului federal pentru securitate și anticorupție, Vitali Borodin, a anunțat că a primit un răspuns din partea Procuraturii Generale la cererea sa de recunoaștere a Allei Pugaciova drept agent străin. Procuratura va cere Ministerului Justiției să lanseze procedura corespunzătoare, scrie sursa.

„Am primit un răspuns din partea Procuraturii Generale a Federației Ruse la solicitarea mea. Procedura de recunoaștere a Allei Pugaciova ca agent străin a fost demarată. Procuratura va cere Ministerului Justiției din Federația Rusă să o recunoască pe Pugaciova ca agent străin. Sper că autoritățile de reglementare vor pune capăt acestei chestiuni”, a scris Borodin pe Telegram.

Alla Pugaciova și soțul ei Maxim Galkin (declarat deja agent străin) au plecat în Israel în primăvara anului 2022.

Cântăreața s-a pronunțat în mod repetat în mod public împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

Printre altele, Alla Pugaciova a cerut încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

Ulterior, ea a transmis un nou mesaj dur împotriva războiului, afirmând că persoanele care o critică din cauza poziției sale față de acesta sunt „sclavi”.

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris ea într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

„AU FOST IOBAGI, AU DEVENIT SCLAVI”, a subliniat ea cu majuscule în încheierea mesajului. Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina.

În septembrie 2022, Ministerul Justiției l-a adăugat pe Maxim Galkin în registrul agenților străini.

După aceasta, Pugaciova a cerut și ea să fie inclusă în acest registru, deoarece „este solidară cu soțul ei”.

În decembrie 2023, s-a aflat însă că autoritățile nu au inițiat proceduri penale împotriva cântăreței și a soțului ei în temeiul articolului privind discreditarea armatei ruse.

În februarie, politicianul Dmitri Gusev a cerut Ministerului Afacerilor Interne să verifice dacă casa artistei ar putea fi confiscată, în conformitate cu noua lege privind proprietatea agenților străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!