Sari la conținut

Rusia este recunoscută pentru influențele negative și pentru propagarea ideilor toxice

Propagandiștii ruși utilizează o gamă variată de instrumente pentru a influența societățile din alte țări, încercând să le impună propria lor viziune asupra lumii. Senatorul din statul Nebraska, colonelul american în retragere Tom Brewer, a subliniat acest aspect într-un interviu pentru Ukrinform, conform sursei.

“Aceștia fac eforturi considerabile pentru a submina sprijinul pentru Ucraina și pentru a răspândi idei care să modeleze viitorul, astfel încât alții să adopte perspectiva lor”, a declarat Brewer, referindu-se la acuzațiile nefondate ale Federației Ruse, inclusiv presupusele negocieri între SUA și politicieni ucraineni în spatele președintelui Zelenskyi. Astfel de campanii reprezintă o amenințare, deoarece există elemente radicale la ambele extreme ale spectrului politic, care sunt vulnerabile la influențele externe și uneori nu analizează critic informațiile.

“Există o tendință de a lua totul de pe Facebook drept adevăr absolut. Când trebuie să confrunți astfel de oameni, le cer adesea: „Arată-mi dovezi. Cum este posibil acest lucru?” Și ei răspund: „Da, am citit pe Facebook”. Trebuie să le explicăm că nu tot ce se găsește pe Facebook trebuie să fie acceptat ca adevăr absolut. Acesta este un efort bine orchestrat al propagandei ruse”, a adăugat senatorul din Nebraska.

El a subliniat că Rusia are abilitatea de a manipula și de a influența oamenii să creadă minciuni, utilizând această tactică pentru a intoxica opinia publică și sprijinul pentru anumite idei. Brewer a avertizat că astfel de influențe ar trebui tratate cu prudență și că trebuie să fim vigilenți în fața acestor campanii de dezinformare.

Potrivit consilierului șefului biroului președintelui Daria Zarivnaya, una dintre principalele sarcini ale diplomației ruse și ale serviciilor lor de informații este discreditarea acordului de pace din Ucraina, folosind o serie de narațiuni menite să convingă lumea că orice dialog pentru pace este posibil doar cu implicarea Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!