Sari la conținut

Rusia intenționează să trimită încă 300.000 oameni la război

Ministerul rus al Apărării se va concentra în primul rând pe rezerviști. Dar o nouă mobilizare nu este exclusă, a aflat “Vørstka”.

Rusia plănuiește să trimită încă 300.000 de persoane în războiul împotriva Ucrainei în viitorul apropiat, a relatat vineri, 22 martie, “Verstka”, citând patru surse din administrația prezidențială și din guvernele regionale, precum și un angajat de rang înalt al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit interlocutorilor ziarului, autoritățile se vor concentra în primul rând pe rezerviști și cetățeni în rezervă. De asemenea, autoritățile vor încerca să trimită la război și recruți care se află la sfârșitul perioadei de serviciu – aceștia vor fi “convinși prin toate mijloacele” să semneze un contract.

Scăderea ratei de recrutare a voluntarilor
După cum notează “Verstka”, acest lucru se datorează faptului că ritmul de recrutare a voluntarilor a încetinit semnificativ: potrivit unuia dintre angajații punctului de recrutare prin contract, din toamnă încoace acestea au scăzut de 20 de ori.

Ziarul scrie că recrutarea rezerviștilor și a foștilor recruți “ar putea să nu fie singurul lucru de făcut”. Astfel, la Moscova, întreprinderile de apărare și organizațiile bugetare au început să organizeze în mod activ rezervări pentru angajați, iar avocații și psihologii, care au fost implicați în mobilizarea din toamna anului 2022, își reiau activitatea în cadrul comisiilor militare. Oficial, toate acestea se fac în cadrul pregătirilor pentru proiectul planificat în primăvară, dar sursele publicației numesc toate aceste acțiuni “mobilizare 2.0”.

Observatori independenți au prezis anterior că, după realegerea președintelui rus Vladimir Putin, ar putea începe o nouă mobilizare în țară. Ministerul Apărării a asigurat în repetate rânduri că nu există deocamdată astfel de planuri.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!