Sari la conținut

Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” al Ucrainei și va rezista puterii NATO

Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” al Ucrainei și va rezista puterii NATO care ajută Kievul indiferent cât timp va fi necesar acest lucru, a declarat marți un înalt oficial diplomatic de la Moscova, citat de Reuters și HotNews.

„Actualul regim [de la Kiev] este absolut toxic, noi nu vedem nicio opțiune pentru a coexista cu el în acest moment”, a declarat ambasadorul plenipotențiar Rodion Miroșnik pentru reporterii de la Moscova.

Miroșnik a acuzat de asemenea că Ucraina a comis crime de război împotriva civililor și că NATO a furnizat Kievului arme interzise de tratatele internaționale. Însă, potrivit acestuia, Occidentul își va pierde în cele din urmă interesul pentru Ucraina.

„Putem rezista NATO oricât de mult e nevoie pentru a îndeplini sarcinile pe care le-a formulat președintele”, a mai spus diplomatul.

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a vorbit și el despre acest subiect marți în condițiile în care Pentagonul a anunțat în urmă cu o zi un nou ajutor militar pentru Ucraina, care are o valoare de 100 de milioane de dolari și va include apărare antiaeriană.

Noul pachet de asistență militară pentru Ucraina, luat la țintă de diplomații ruși

„Mesajul despre o altă aprovizionare americană cu armament a regimului nu este altceva decât o pastilă calmantă pregătită pentru [președintele ucrainean Volodimir] Zelenski de către ‘binefăcători’ de peste mări”, a declarat el într-un comunicat publicat pe canalul de Telegram al ambasadei ruse de la Washington.

El a declarat de asemenea că guvernul ucrainean și situația de pe front a Kievului sunt pe punctul de a „se prăbuși complet”. Antonov a atras atenția asupra faptului că Pentagonul a anunțat ceea ce oficialul rus a descris ca fiind „cadoul mortal” în ajunul împlinirii a 10 ani de la izbucnirea protestelor Euromaidan la Kiev.

„Simbolismul tragic al ‘carității’ de la Washington constă în faptul că autorii și ideologii campaniei anti-ruse par să le explice ucrainenilor: ei sunt încă în joc și continuă să fie puse pariuri pe ei. Faptul că datorită acestor arme sângele a mii de oameni va fi vărsat este luat în considerare dar aici nu este acceptat. Pentru complexul militar-industrial al Statelor Unite, doar un lucru contează – obținerea de profit din ‘proiectul Ucraina’”, a declarat diplomatul rus.

„Este important ca Occidentul să înțeleagă: Rusia, care luptă pentru interesele și securitatea ei națională, nu poate fi învinsă pe câmpul de luptă”, a spus ambasadorul. El a adăugat că orice aprovizionare cu arme occidentale către Ucraina este „o prelungire a agoniei regimului falimentar de la Kiev”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!