Sari la conținut

Rusia se pregătește de înmormântarea lui Prigojin. La un cimitir au fost instalate cadre pentru detectoare de metale

Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin și Valeri Cekalov, doi dintre principalii comandanți ai Wagner, vor fi înmormântați marți, 29 august, în Sankt Petersburg, a relatat luni publicația rusă Fontaka, dar pentru moment nu există nicio confirmare oficială privind înmomântarea liderilor Wagner decedați în urmă cu o săptămână, relatează publicația independentă rusă Meduza și Libertatea.

Inițial, ceremonia a fost planificată să se desfășoare la cimitirul Serafimovski din St. Petersburg, cu onoruri militare, dar apoi a început să fie luată în considerare opțiunea înmormântărilor separate, în special pentru Prigojin, potrivit publicației Fontaka și a unui canal Telegram apropiat de gruparea Wagner.

Cimitirul Serafimovski conține mormintele multor soldați decorați de Ministerul Apărării de la Moscova, precum și mormintele părinților președintelui rus Vladimir Putin.

Toți cei trei lideri ai Wagner au fost decorați cu titlul de „Erou al Rusiei”, dar autoritățile de la Moscova iau în considerare să organizeze ceremonii lipsite de fast în condițiile în care liderii Wagner au fost acuzați de trădare pentru rebeliunea din iunie. 

Întrebat despre pregătirile pentru înmormântări, directorul cimitirului Serafimovski a spus că administrația orașului stabilește cadrul și că nu știe dacă Prigojin sau alți pasageri ai avionului vor fi înmormântați acolo. 

„Nici măcar Peskov (n.r. – purtătorul de cuvânt al Kremlinului) nu știe și mă întrebați pe mine”, a spus el. În cursul serii, la cimitirul Serafimovski, au început să fie instalate cadre pentru detectoare de metale în fața porții centrale, un posibil semn al pregătirilor pentru înmormântarea lui Prigojin, potrivit Meduza.

deținută de Prigojin, refuză să colaboreze cu forțele de securitate ale Moscovei, subliniază publicația rusă. Miercuri, 23 august, aeronava lui Prigojin s-a prăbușit în regiunea Tver, la scurt timp după ce a decolat de la Moscova spre St. Petersburg. 

Rusia a anunțat că printre cele 10 victime se află Evgheni Prigojin și alți comandanți de la vârful Wagner. Primele indicii sugerează că o explozie a avut loc la bord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!