Sari la conținut

Rusia se pregătește să fie prima țară care oficializează relațiile cu noul regim taliban din Afganistan

Rusia este aproape să recunoască guvernul taliban din Afganistan și să stabilească legături diplomatice deplin legitime cu acesta, a confirmat marți Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pentru TASS, conform sursei.

Medvedev a subliniat că pe parcursul ultimilor ani au avut loc schimbări semnificative și că, în timp ce anterior talibanii erau considerați drept teroriști, acum “autoritățile americane sunt asociate cu teroriștii”.

“Un interval de două decenii reprezintă o perioadă considerabilă în care istoria a cunoscut transformări semnificative. La începutul secolului XXI, talibanii erau văzuți ca fiind teroriști, iar americani drept parteneri în combaterea extremismului”, a declarat el pentru TASS.

“În prezent, talibanii au preluat din nou controlul și suntem pe cale să stabilim relații complete cu ei”, a confirmat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Potrivit lui, “autoritățile Afganistanului modern își propun să poarte un dialog constructiv”. “Vom vedea cât de sincer sunt”, a adăugat Dmitri Medvedev.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!