Sari la conținut

Rușii acuză un nou atac ucrainean în zona podului Kerci: O rachetă de croazieră ar fi fost doborâtă

Forțele ruse au doborât duminică o rachetă ucraineană în zona podului Kerci, anunță autoritățile instalate de Moscova în Crimeea. Traficul pe „podul lui Putin” a fost oprit temporar din cauza acestui incident, scrie Digi24

Tot din zona rusă, bloggerii militari apropiați de Moscova anunță înlocuirea generalului Valeri Gherasimov de la comanda trupelor din Ucraina, informație neconfirmată oficial deocamdată. În partea ucraineană, foștii comandanți ai trupelor care au luptat la Azovstal au anunțat la rândul lor că se întorc pe front, după ce au revenit acasă din Turcia, în urma unui schimb de prizonieri cu Rusia. 

„Eliberarea” lor de către Ankara a atras furia Kremlinului, care l-a acuzat pe Erdogan de încălcarea termenilor înțelegerii. 

„În zona Kerci, forţele de apărare antiaeriană au doborât o rachetă de croazieră”, a scris Aksionov pe canalul său de Telegram. 

El a dat asigurări că nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale şi le-a cerut cetăţenilor să-şi păstreze calmul. Mai multe publicații ucrainene au relatat că traficul pe podul Crimeii a fost închis temporar.

De la atentatul care în octombrie 2022 a afectat grav emblematicul pod din Kerci, care face legătura între Crimeea şi Rusia, peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014 a fost ţinta unor atacuri frecvente cu drone şi rachete, aminteşte EFE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!