Sari la conținut

Rușii au pictat avioane pe pistă pentru a-i păcăli pe ucraineni. Apoi au făcut ceva inexplicabil

Rusia a pictat imagini ale mai multor dintre aeronavele sale de război pe pistele bazelor aeriene pentru a afecta precizia loviturilor ucrainene și pentru ca inamicul să nu aibă o evaluare corectă a situației de acolo, dar apoi și-a sabotat într-un mod inexplicabil această tactică de înșelăciune, scrie sursa.

Acesta este subiectul ultimei evaluări a ministerului britanic al apărării, care spune că, „urmare a succeselor continue ale atacurilor ucrainene asupra obiectivelor militare, Rusia a fost forțată să implementeze o serie de tehnici în care sunt folosite momeli și induceri în eroare, în încercarea de a obstrucționa eforturile ucrainenilor de a-și lovi țintele”.

Unul dintre aerodromurile rusești cu avioane de luptă pictate pe betonul pistelor este cel din Kirovskoe (Peninsula Crimeea).

„Astfel de picturi au fost observate, de asemenea, în cel puțin alte 12 baze aeriene rusești, ceea ce arată cât de mare este îngrijorarea rușilor cu privire la viitoarele lovituri ucrainene și capacitatea lor de a le respinge”, adaugă sursa citată.

Cu toate acestea, elicopterele rusești continuă să aterizeze în mod constant pe picturile-momeli, subminând complet tentativa de decepție.

„Făcând acest lucru, ei dezvăluie, de asemenea, adevărata ordine de luptă și forța aeriană reală de la aceste baze, pe care Rusia dorește probabil să le mascheze față de serviciile de informații ale Ucrainei”, a mai spus ministerul britanic al apărării.

De notat că pe parcursul acestui război ambele armate au folosit tehnici de decepție precum „tancuri” sau „lansatoare HIMARS” gonflabile, sisteme antiaeriene din lemn, etc.

Unul dintre motivele pictării de siluete de aeronave este păcălirea dronelor sau rachetelor care folosesc sisteme optice de recunoaștere a țintelor.

Dintr-un motiv similar, marina rusă de pe Marea Neagră a încercat și diferite scheme de vopsire a navelor, foarte probabil în încercarea de a zăpăci dronele maritime ce le-au provocat pierderi mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!