Sari la conținut

Rușii își mută Trupele din Herson în Harkov: Declarațiile Guvernatorului

Rușii își redistribuie unitățile militare din regiunea Herson pe frontul din Harkov, a anunțat Centrul Național de Rezistență (NRC) al Ucrainei, creat de Forțele de Operații Speciale (SOF), relatează Ukrainska Pravda. Conform sursei, rușii mută și operatorii de drone din sudul Ucrainei spre nord.

În plus, forțele ruse au mărit efectivele Batalionului de Voluntari Vasili Margelov, alcătuit din colaboratori și trădători ucraineni, pentru a compensa pierderile. Localnicii sunt îndemnați să semneze contracte militare și amenințați cu mobilizarea forțată în timpul actualizărilor obligatorii ale datelor personale la “oficiile militare de înrolare”.

„Aceasta este încă o crimă a ocupanților, care recrutează populația locală pentru războiul împotriva propriei țări. Centrul Național de Rezistență îndeamnă pe toată lumea să raporteze acțiunile inamicului, pentru ca cei responsabili să fie trași la răspundere. Vă încurajăm să nu vă puneți viața în pericol slujind invadatorii, ci să sabotați ordinele rușilor”.

Pe 30 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat anexarea regiunii Herson și a altor trei teritorii ucrainene, semnând „decretele de aderare”, deși aceste teritorii nu sunt ocupate în întregime.

Guvernatorul Harkov: Rușii se Pregătesc pentru un Nou Avans

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sîniegubov, a declarat pe 8 iunie că, deși Rusia a redus temporar operațiunile ofensive în regiune, aceasta se pregătește pentru un nou avans, scrie Kyiv Independent.

Declarația vine la aproape o lună după ce Rusia a deschis un nou front în zonele de frontieră ale regiunii Harkov. Luptele intense continuă în Vovceansk, un oraș ocupat de trupele ruse în 2022, care acum este în mare parte distrus de bombardamente.

Sîniegubov a menționat că trupele ruse desfășoară „atacuri constante” în satele Sinkivka și Andriivka, aflate la granița cu regiunea Lugansk, ocupată în mare parte de ruși.

„Nici bombardamentele nu se opresc”, a declarat Sîniegubov, citat de agenția de știri ucraineană Ukrinform.

Forțele Aeriene Ucrainene: Interceptarea Rachetelor și Drönelor Rusești

Comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Mikola Oleşciuk, a anunțat sâmbătă că în timpul nopții Forțele de Apărare ucrainene au doborât o rachetă rusească de tip Kh-59 și nouă drone de atac Shahed, relatează agenția de presă Ukrinform. Potrivit lui Oleşciuk, Rusia a atacat Ucraina cu o rachetă și 13 drone kamikaze, lansate din regiunea Kursk (Rusia) și Ceauda, Crimeea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!