Sari la conținut

Rușinea poporului evreu: Putin, în cele mai bune tradiții ale antisemitismului, a răbufnit la adresa lui Zelensky, referindu-se la “prietenii săi evrei”

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe omologul său ucrainean Vladimir Zelenski “o rușine pentru poporul evreu”. Putin a făcut aceste declarații în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, răspunzându-i gazdei de la Channel One, Dmitri Symes [care a moderat o sesiune plenară cu președintele rus], care a spus că Occidentul nu poate înțelege acuzațiile de nazism la adresa Ucrainei pentru că președintele Vladimir Zelensky este evreu.

“Am mulți prieteni evrei, încă din copilărie. Ei spun: Zelensky nu este evreu. Aceasta este o rușine pentru poporul evreu”, a declarat Putin.

Rabinul-șef al Ucrainei, Moshe Reuven Asman, a reacționat la declarația lui Putin. El a spus că, împreună cu întreaga lume, este mândru de președintele Ucrainei, care face tot ce poate pentru a proteja poporul ucrainean în condițiile unei agresiuni rusești la scară largă. Moshe Reuven Asman a declarat acest lucru într-un comentariu pentru corespondentul UNIAN https://www.unian.net/world/glavnyy-ravvin-ukrainy-otvetil-putinu-kotoryy-nazval-zelenskogo-pozorom-evreyskogo-naroda-12296139.html .

“Personal pot spune că sunt mândru de președintele Zelenski pentru că nu fuge și face totul pentru a ajuta poporul ucrainean. Și nu doar pe mine. Cred că întreaga lume este mândră de el”, a declarat Moshe Reuven Asman.

De asemenea, rabinul-șef al Ucrainei a subliniat că în Ucraina nu există neonaziști. “Există oameni decenți în Ucraina care își apără patria”, a spus Moshe Reuven Asman.

Se poate afirma că, după începerea “operațiunii militare speciale”, evreii l-au dezamăgit pe Putin, deoarece nu l-au susținut.

Președintele rus a suferit serioase eșecuri pe “frontul iudeo-israelian”. Zeci de mii de ruși de origine evreiască au părăsit țara. Mulți oameni de afaceri, oameni de știință și personalități culturale cu rădăcini evreiești au condamnat deschis războiul împotriva Ucrainei. Organizațiile evreiești internaționale au trecut de partea Kievului. Israelul a adoptat, de asemenea, o poziție pro-ucraineană în general.

În plus, Moscova consideră că unul dintre motivele principale ale eșecului strategiei sale este figura președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski, care a obținut recunoaștere în Occident. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că Zelenski, împotriva căruia Putin nutrește de mult timp o ranchiună personală, a fost ales ca principală țintă a atacurilor antisemite.

Pe de altă parte, nu este surprinzător, deoarece, potrivit unor persoane din interior, Putin este un admirator al lui Hitler, al manifestului său politic și ideologic Mein Kampf și, în general, al ideologiei naziste pe care a construit-o de fapt deja în Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!