Sari la conținut

Rutte speră să devină șeful NATO, cu toate că întâmpină opoziție din partea României, Slovaciei și Ungariei

Mark Rutte, premierul în exercițiu al Olandei, se arată “optimist” în privința șanselor sale de a fi numit noul secretar general al NATO, dar subliniază că această decizie nu este încă luată din cauza lipsei de sprijin din partea României, Slovaciei și Ungariei, conform informațiilor furnizate de EFE și preluate de Agerpres, conform sursei.

Rutte, care a anunțat vara trecută că va părăsi politica olandeză după căderea ultimului său cabinet, se arată încrezător în șansele sale de a prelua conducerea unei organizații internaționale.

El a declarat într-un interviu acordat emisiunii Nieuwsuur de la postul public NPO că, deși a reușit să îl convingă pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan să îl sprijine, nu are încă susținerea tuturor celor 32 de state membre ale NATO.

Statele Unite au fost printre primele țări care și-au exprimat sprijinul pentru Rutte în cursa sa pentru conducerea NATO, însă acesta menționează că nu a primit confirmarea că Washingtonul face deja presiuni asupra Ungariei pentru a renunța la veto-ul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!