Sari la conținut

„Să-l punem pe labradorul lui Putin ministru al Apărării”. Sursele unei publicații ruse afirmă că rocada Șoigu-Belousov e „un nonsens total”

Conform majorității surselor citate de publicația independentă rusă The Moscow Times, schimbarea lui Serghei Șoigu cu Andrei Belousov la conducerea Ministerului Apărării a fost considerată “o mare surpriză, aproape șocantă”. Pentru mulți, numirea lui Belousov, văzut mai mult ca un teoretician al economiei și mai puțin ca un practician în domeniul militar, este dificil de explicat, scrie sursa.

Analizând mutarea, observatorii și analiștii internaționali au interpretat-o ca o mișcare menită să pregătească terenul economic pentru un eventual război prelungit în Ucraina. Pe de altă parte, aceștia au remarcat că această schimbare l-a eliminat pe Șoigu dintr-un rol important, în care nu a reușit să se impună, cel puțin în cei doi ani de la începutul invaziei extinse în Ucraina.

Cu toate acestea, majoritatea oficialilor actuali și foști, intervievați de The Moscow Times, au exprimat surprindere și confuzie față de această decizie. Unii s-au arătat îngrijorați că această remaniere ar putea afecta strategia Rusiei, mai ales într-un moment în care forțele rusești par să fie într-o poziție avantajoasă și să avanseze pe câmpul de luptă.

O sursă din apropierea Kremlinului a explicat pentru The Moscow Times că Putin a decis să-l înlăture pe Șoigu încă din vara anului trecut, în urma unor controverse legate de Wagner. “Armata nu-l susține pe Șoigu, pur și simplu”, a precizat această sursă. Cu toate acestea, majoritatea celor intervievați de The Moscow Times au considerat schimbarea lui Șoigu cu Andrei Belousov drept “o mare surpriză, aproape șocantă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!