Sari la conținut

Saakashvili, vizibil slăbit, la o nouă audiere online la tribunalul de la Tbilisi. A șocat judecătorii cu starea în care a ajuns

Noi imagini cu fostul președinte georgian, încarcerat, Mihail Saakashvili. Acesta a apărut astăzi vizibil slăbit, la audierea la care a participat de la distanță. „Este pentru prima dată în câteva luni când Mihail Saakashvili încearcă să ia parte la proces”, relatează ediția georgiană a Mtavari Arkhi. Publicația scrie că judecătorii au rămas șocați de starea în care a ajuns fostul șef de stat. Audierile au loc în dosarul privind dispersarea unei acțiuni de protest din Georgia în 2007.

Amintim că Saakashvili a fost reținut pe 1 octombrie 2021, după ce a intrat ilegal în Georgia. Pentru această infracțiune, el riscă până la 5 ani de închisoare. În 2013, când a părăsit Georgia, Saakașvili era vizat în patru dosare penale. În două dintre ele, el este condamnat în contumacie, la 9 ani de închisoare.

Într-o perioadă mai lungă, Saakashvili s-a aflat într-un spital din Tbilisi, unde a fost adus după două perioade în care a ținut greva foamei. El a slăbit cu peste 40 de kilograme. Și în imaginile care au fost făcute publice la 3 iulie, fostul președinte georgian arată instanței starea în care a ajuns. Ultima dată, imagini cu Saakashvili au apărut în spațiul public în luna aprilie curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!