Sari la conținut

Salman Rushdie a criticat studenții care protestează pentru “Palestina Liberă”, remarcând că “nu pare să aibă loc acolo multă reflexie profundă”

Într-un interviu pentru ziarul german Bild, scriitorul Salman Rushdie a criticat “progresiștii tineri”. El a remarcat că “nu prea se manifestă prea multă gândire profundă” în rândurile lor, transmite sursa.

„Adevărul este că oricine este normal nu poate fi decât șocat de ce se întâmplă în Gaza în acest moment, de numărul victimelor nevinovate”, a declarat Rushdie.

El a adăugat că îl deranjează faptul că protestatarii nu menționează și rolul Hamasului în conflict: “Totul a început cu ei. Hamas este o organizație teroristă. Și este ciudat că o organizație studențească tânără și progresistă susține o grupare teroristă fascistă, pentru că, într-un fel, asta fac ei.”

Scriitorul a observat: “Nu se vede prea multă gândire profundă în această privință, ci mai degrabă o reacție emoțională la tragedia din Gaza. Este în regulă să ai astfel de sentimente. Dar când acestea se transformă în antisemitism și uneori chiar în susținerea Hamasului, atunci apare o problemă.”

Rushdie a continuat, punând sub semnul întrebării sloganul “Palestina Liberă!”

„Ei strigă ‘Palestina liberă’ – să eliberăm Palestina. Am fost în favoarea unui stat palestinian separat în cea mai mare parte a vieții mele”, a explicat Rushdie.

„Dar dacă ar exista acum un stat palestinian, acesta ar fi condus de Hamas și am avea un stat de tip taliban. Un stat satelit al Iranului. Este asta ceea ce doresc să creeze mișcările progresiste ale stângii occidentale?”, a adăugat scriitorul pentru Bild.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!