Sari la conținut

Sănătatea prim-ministrului slovac Robert Fico s-a ameliorat în urma tentativei de asasinat

Starea de sănătate a prim-ministrului slovac Robert Fico s-a îmbunătățit după tentativa de asasinat împotriva sa din 15 mai, au declarat luni guvernul de la Bratislava și spitalul din orașul Banska Bystrica, unde este internat, conform Reuters și Agerpres, relatează sursa.

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost împușcat cu patru gloanțe de la mică distanță, în timp ce saluta susținătorii săi după o reuniune a guvernului desfășurată în 15 mai în orașul Handlova. A fost transportat în stare gravă la spitalul din Banska Bystrica, unde a suferit o intervenție chirurgicală care a durat peste 5 ore.

După două zile, a fost supus unei alte operații. De atunci, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, a anunțat luni Spitalul Universitar F.D. Roosevelt din Banska Bystrica.

„Pe baza rezultatelor examinării, echipa medicală a confirmat o ameliorare graduală a stării de sănătate a prim-ministrului”, a menționat guvernul slovac, fără a oferi alte detalii.

Atacul, prima tentativă majoră de asasinat împotriva unui lider politic european în ultimii peste 20 de ani, a evidențiat divizarea profundă în societatea slovacă. Poliția l-a arestat pe autor la locul atacului.

Ulterior, procurorii l-au acuzat pe atacator, identificat drept Juraj C. (71 de ani), de crimă cu premeditare, iar un tribunal a ordonat arestarea sa.

Juraj C. a declarat în fața instanței că intenția sa a fost doar să-l rănească pe Robert Fico, nu să-l ucidă, deoarece nu era de acord cu politicile guvernamentale ale acestuia. A folosit o armă pe care o deținea de peste 30 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!