Sari la conținut

Scopul escaladării conflictului din Israel este de a distrage atenția de la războiul din Ucraina – deputat ucrainean

Scopul operațiunii teroriste a Hamas împotriva Israelului este de a distrage atenția de la războiul din Ucraina, mutând atenția Statelor Unite asupra apărării Israelului și creând condițiile pentru un conflict de amploare în Orientul Mijlociu, contribuind la creșterea influenței Iranului, scrie deputatul poporului din Verkhovna Rada a Ucrainei.

“Astăzi a început escaladarea conflictului din Israel. Sunt convins că scopul acestuia este de a distrage atenția de la războiul din Ucraina, mutând atenția SUA asupra apărării Israelului și creând condiții pentru un mare conflict în Orientul Mijlociu, contribuind la creșterea influenței Iranului. Kremlinul compensează Teheranul pentru serviciile de cooperare tehnico-militară, în special furnizarea de drone de atac Shahed și alte arme. Fără participarea directă a Rusiei, operațiunea ar fi fost imposibilă”, a relatat Frieze.

Potrivit deputatului, fără participarea directă a Federației Ruse, operațiunea Hamas împotriva Israelului ar fi fost imposibilă.

“De la începutul războiului Moscovei împotriva Ucrainei, Israelul a adoptat o poziție foarte prudentă, evitând ajutorul militar acordat Kievului și condamnând agresiunea. Totuși, acest lucru nu a ajutat Ierusalimul să evite un război provocat de Rusia. Acesta este un semnal clar că menținerea relațiilor cu Moscova nu echivalează cu garanții de securitate, iar dacă este favorabilă Kremlinului, va lovi în ciuda anilor de prietenie, a fabulelor despre fraternitate și a credinței comune”, scrie Frieze.

Parlamentarul și-a exprimat regretul că liderii israelieni nu au luat în considerare adevărata față a Rusiei și a sperat că “inacțiunea și pacifismul orb îi vor convinge pe criminali să renunțe la o altă crimă”.

“Pogromurile evreiești au făcut întotdeauna parte din politica Imperiului Rus. Este ciudat să sperăm că oamenii care restaurează acest imperiu își vor schimba viziunea asupra relațiilor interetnice și vor fi gata să ispășească miile și sutele de mii de morți evrei care au murit în timpul pogromurilor, represiunilor staliniste, luptei împotriva disidenților din anii 50-70”, a scris parlamentarul ucrainean.

Parlamentarul a reamintit că în 2017 delegația ucraineană la AP NATO a elaborat un raport special, în care a atras atenția partenerilor ucraineni asupra contactelor strânse ale Kremlinului cu organizațiile palestiniene Hamas, Jihadul Islamic și Organizația pentru Eliberarea Palestinei. Kievul a atras atenția în repetate rânduri asupra faptelor de aprovizionare a Hezbollah și Hamas cu arme de la Moscova.

“Am citat fapte de coordonare cu aceste organizații teroriste în timpul întâlnirilor liderilor lor la Moscova cu Ministerul rus de Externe”, a precizat Freeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!