Sari la conținut

Se intensifică violențele împotriva politicienilor în Germania

Potrivit unui amplu reportaj realizat de agenția Reuters și citat de Agerpres, tensiunile cresc în Germania, iar aceasta nu poate fi explicată doar prin contextul alegerilor iminente. Politicienii germani se confruntă acum cu un val de violențe, care ating proporții alarmante, scrie sursa.

Atacatorii, îmbrăcați în negru, l-au agresat brutal pe Matthias Ecke în timp ce acesta își afișa materialele electorale la Dresda, acesta necesitând ulterior o intervenție chirurgicală. La Nordhorn, un bărbat a aruncat ouă spre un parlamentar, urmând să-l lovească apoi cu un pumn în față. În Berlin, un pensionar a lovit un senator în cap cu o sacoșă. Acestea sunt doar câteva dintre agresiunile recente asupra politicienilor germani, într-un context marcat de începerea campaniilor electorale pentru Parlamentul European și pentru consiliile locale.

Violentele fizice au cunoscut o creștere semnificativă, cu 22 de incidente de acest gen înregistrate până acum în acest an, comparativ cu cele 27 raportate în întregul an 2023, conform anunțului făcut săptămâna aceasta de către Oficiul Federal de Poliție Judiciară.

Atmosfera s-a deteriorat, alimentată de războaiele verbale de pe platformele de socializare și de divizările și retorica politică a politicienilor populisti. „Observăm o polarizare afectivă – când cei cu opinii diferite devin ‘dușmani’”, a remarcat Stefan Marschall, politolog la Universitatea din Düsseldorf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!