Sari la conținut

Secretarul american a ordonat măsuri destinate să sporească securitatea serviciilor după scurgerea documentelor secrete

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat măsuri destinate să amelioreze securitatea serviciilor sale după scurgerea de documente ultra-confidenţiale descoperită la începutul acestui an, a anunţat miercuri Pentagonul, relatează sursa.

Un audit care a examinat timp de o lună şi jumătate procedurile în cadrul ministerului “a identificat domenii în care trebuie şi putem ameliora măsurile de responsabilizare”, a scris Lloyd Austin într-o notă publicată de Pentagon şi aceasta pentru a preveni riscurile de scurgere de documente confidenţiale, indiferent dacă acestea provin din exterior sau interior.

Ministrul intenţionează să lanseze un proiect de dezvoltare a unui organism numit “Biroul de gestionare comună a ameninţărilor interne şi al capacităţilor cibernetice” pentru a “ameliora monitorizarea ameninţărilor în toate reţelele” Pentagonului.

El doreşte, de asemenea, să “amelioreze imediat urmărirea şi controlul informaţiilor top secret” şi să sporească securitatea în jurul “datelor clasificate” de la Departamentul Apărării.

Jack Teixeira, 21 de ani, un recrut al Gărzii Naţionale Aeriene, a fost arestat în aprilie şi inculpat pentru scurgere de documente confidenţiale pe internet, în special despre războiul din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!