Sari la conținut

Ședință controversată în Parlamentul francez: un deputat a ridicat un drapel palestinian

Președinta Adunării Naționale a Franței a oprit ședința de după-amiază a camerei inferioare a parlamentului marți, după ce Sebastien Delogu, un deputat al partidului de extremă stânga Les Insoumis (LFI), a arborat un steag palestinian pentru a atrage atenția asupra situației din Gaza, conform informațiilor furnizate de presa franceză citată de News.ro, conform sursei.

Președinta Yael Braun-Pivet a declarat că gestul este inacceptabil, anunțând suspendarea ședinței. Deși Franța nu recunoaște statul palestinian, Spania, Norvegia și Irlanda și-au oficializat intenția de a recunoaște Palestina ca stat în acea zi.

În urma incidentului, deputatul Sébastien Delogu a fost sancționat cu expulzia din Palais Bourbon pentru cincisprezece zile. „S-a făcut vinovat de provocarea Adunării Naționale”, a declarat președinta Adunării, Yaël Braun-Pivet.

Prin vot în ședință, sancțiunea a fost confirmată, aceasta constând în retragerea a jumătate din indemnizația parlamentară timp de două luni și excluderea temporară pentru 15 zile. Acesta este cel mai sever nivel de sancțiune prevăzut de regulamentul de procedură al Adunării Naționale, precizează France Info.

Partidul LFI a afirmat că va continua să susțină vocile păcii, publicând înregistrarea incidentului pe rețelele sociale.

Incidentul a avut loc în timp ce ministrul comerțului, Franck Riester, răspundea la o întrebare despre situația din Gaza, unde ofensiva Israelului împotriva militanților Hamas a provocat condamnări globale din cauza numărului mare de victime civile. Reacțiile colegilor lui Delogu la agitarea steagului palestinian au fost contradictorii, unii protestând, iar alții aplaudând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!