Sari la conținut

Șeful agenției de reconstrucție din Ucraina a demisionat înaintea unei conferințe la Berlin, provocând un scandal în administrație

Înaintea unei conferințe internaționale despre reconstrucția pe termen lung a Ucrainei, șeful agenției de reconstrucție a țării și-a prezentat demisia, avertizând că a fost împiedicat să participe din cauza unor presiuni guvernamentale, relatează The Guardian. Mustafa Nayyem a anunțat demisia pe Facebook, criticând administrația ucraineană pentru obstacolele întâmpinate în exercitarea funcției sale, conform sursei.

El a menționat că revocarea permisiunii de a călători la conferința de la Berlin a fost momentul culminant al tensiunilor.Nayyem a fost un critic al modului în care guvernul a gestionat reconstrucția Ucrainei, exprimându-și frustrarea față de dificultățile întâmpinate în îndeplinirea sarcinilor sale. Demisia sa survine după destituirea ministrului infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, cu care a colaborat strâns.

Partenerii străini ai Ucrainei au exprimat îngrijorări cu privire la centralizarea puterii în administrația lui Zelenski. Demiterea lui Kubrakov, apreciat de partenerii internaționali, a adâncit aceste îngrijorări. Acest eveniment a fost urmat de demisia lui Nayyem, intensificând preocupările cu privire la direcția guvernării ucrainene.

Nayyem a subliniat că demiterea lui Kubrakov a făcut imposibilă realizarea obiectivelor sale și că anularea participării sale la conferința de la Berlin a confirmat aceste dificultăți.

Conferința de recuperare a Ucrainei, găzduită de cancelarul german Olaf Scholz, începe marți la Berlin. Aceasta va cuprinde lansarea a 95 de proiecte de investiții și discuții despre reformele viitoare și aspirațiile de aderare la UE ale Ucrainei.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!