Sari la conținut

Șeful armatei ucrainene a recunoscut miercuri că situația este „dificilă” pe frontul de est

„Situația operațională pe frontul de est rămâne dificilă”, a afirmat generalul Sîrski pe Telegram, precizând că a vizitat „teatrul de operații” din zonă, unde există „o amenințare de avansare în profunzime a Rusiei”, fără a da alte detalii, conform sursei.

„Inamicul continuă să desfășoare acțiuni ofensive, concentrându-și principalele eforturi în zonele Terny, Ivanivske, Berdytchi, Tonenke, Verbove și Robotîne”, a adăugat generalul Sîrski , publicând fotografii în care apare alături de soldați pe teren.

„În același timp, probabil din cauza nivelului ridicat de pierderi, activitatea inamicului în alte zone ale frontului a scăzut considerabil”, a adăugat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări luni, într-un interviu acordat presei franceze, că înaintarea Rusiei a fost „oprită” în est și că situația pe front este în prezent „mult mai bună” decât în urmă cu trei luni.

După cucerirea, la jumătatea lunii februarie, a orașului-fortăreață Avdiivka din estul Ucrainei, în urma a patru luni de lupte crâncene, forțele rusești au cucerit rapid mai multe sate la vest de acest oraș până la sfârșitul lunii februarie.

Armata ucraineană a suferit de o lipsă cruntă de muniție, din cauza lipsei de livrări din partea aliaților săi europeni și americani, și a fost nevoită să se retragă pe poziții defensive, dintre care unele au fost construite în grabă.

Dar, de la începutul lunii martie, asalturile rusești par să fi încetinit, iar Moscova a revendicat doar capturarea unui mic sat la sud-vest de Avdiivka.

„Pe parcursul a două săptămâni de lupte crâncene, inamicul a suferit pierderi extrem de mari. Cu toate acestea, toate localitățile pe care încercau să le cucerească au rămas sub controlul nostru”, a spus generalul Sîrski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!