Sari la conținut

Sergiu Frusinoiu a relatat că paznicul de vânătoare a împușcat ursul pentru a salva salvamontiștii

Sergiu Frusinoiu, coordonatorul echipei de salvamontiști care a intervenit pentru recuperarea trupului tinerei ucise de urs pe Jepii Mici, a descris pentru HotNews.ro momentele de groază trăite de echipă. Frusinoiu a explicat că salvatorii s-au împărțit în două echipe, una urcând din partea superioară și alta din partea inferioară a muntelui, neștiind locația exactă a incidentului.

Echipa de jos a ajuns prima și a găsit ursul lângă victimă. Ursul a devenit agresiv când salvatorii au încercat să se apropie, iar aceștia au început să urle. Salvatorii au folosit spray de urs și petarde, iar paznicul de vânătoare a luat decizia de a împușca animalul pentru a salva echipa. Frusinoiu a subliniat că salvatorii au nevoie uneori să fie salvați.

Cristian-Remus Papp, expert WWF România, a menționat că atacul ursului a fost neașteptat și că ar trebui investigat dacă animalul avea rabie, având în vedere comportamentul deviant. Totuși, rezultatele analizelor au confirmat că ursul nu era purtător de rabie.

Papp a explicat importanța unui spray anti-urs și modul corect de utilizare în caz de întâlnire cu un urs. El a sugerat că autoritățile ar trebui să verifice traseul și să ia măsuri de precauție, inclusiv închiderea traseului dacă este necesar.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că PSD va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a discuta noi măsuri de gestionare a populației de urși, subliniind că nu va fi permis vânătoarea necontrolată a urșilor, ci doar în zonele cu riscuri mari. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că populația de urs brun este scăpată de sub control și a propus dublarea cotelor de recoltare pentru urșii care se apropie de zonele populate.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!