Sari la conținut

Soarta Ceceniei: Ce se va întâmpla cu regiunea, după ce s-a aflat după boala lui Kadyrov?


După ce Ramzan Kadyrov, figura dominantă și autoritară din Cecenia, a fost raportat că suferă de o boală gravă, atenția se îndreaptă acum către viitorul incert al republicii. Novaya Gazeta Europe, o instituție de știri independentă, a dezvăluit că Kadyrov, în vârstă de 47 de ani, luptă cu o afecțiune pancreatică de peste cinci ani, fapt ce a determinat Kremlinul să ia în considerare un plan de succesiune controlată.

Investigația lor a detaliat numeroasele spitalizări ale lui Kadyrov și eforturile de ascundere a stării sale de sănătate, atât din partea echipei sale de relații publice, cât și din partea Kremlinului. În timp ce se pune sub semnul întrebării viitorul lui Kadyrov, generalul-maior Apti Alaudinov a fost indicat drept un posibil succesor, susținut de Kremlin.

Experții și activiștii au fost solicitați să ofere perspective asupra viitorului Ceceniei în lumina acestei dezvăluiri. Tanya Lokshina de la Human Rights Watch subliniază că poziția lui Kadyrov rămâne puternică și că există mulți alți actori care ar putea prelua frâiele puterii în eventualitatea absenței sale.

Abubakar Yangulbaev, un avocat și activist cecen pentru drepturile omului, exprimă scepticismul său față de perspectivele succesorului indicat și susține că o succesiune pașnică nu este garantată. El consideră că, în cele din urmă, fiul cel mare al lui Kadyrov ar putea prelua conducerea, dar până atunci ar putea fi o perioadă de instabilitate și lupte pentru putere.

Analiza lui Harold Chambers se concentrează pe stabilitatea și posibilele conflicte în Cecenia în absența lui Kadyrov. El sugerează că, indiferent de succesiunea planificată, există riscul unei creșteri a activității militante și a conflictelor interne.

În același timp, Ivan U. Kłyszcz aduce în discuție posibilitatea manipulării informației și a subliniat că trebuie să se aștepte mai multe dovezi pentru a confirma afirmațiile. De asemenea, el nu este convins că Alaudinov ar putea fi un succesor credibil, subliniind importanța precedentelor și relațiilor personale în politica cecenă.

În final, viitorul Ceceniei rămâne incert, iar speculațiile despre succesiunea lui Kadyrov continuă să alimenteze discuțiile și analizele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!