Sari la conținut

Socialiștii atacă PPE: „Nu mai este o forță creștin-democrată”

Nicolas Schmit, candidatul cap de listă al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), a criticat dur Partidul Popular European (PPE), formațiunea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat miercuri European Newsroom, subliniind importanța oferirii unei alternative la extrema dreaptă pentru alegători, informează Agerpres, transmite sursa.

Politicianul din Luxemburg a criticat PPE pentru că nu a exclus posibilitatea de a colabora cu extrema dreaptă după viitoarele alegeri europene, spre deosebire de alte grupuri politice din Parlamentul European.

Socialiștii, alături de Liberali, Stânga și Verzi, au condamnat recent violența într-o declarație comună și s-au angajat să nu colaboreze cu partidele de extrema dreaptă după alegeri. PPE nu a semnat această declarație, iar Ursula von der Leyen nu a exclus posibilitatea cooperării cu extrema dreaptă.

„Ascult ce spun creștin-democrații autentici, cum ar fi Jean-Claude Juncker, despre lăsarea acestei uși deschise, și faptul că nu au semnat această declarație este un șoc real pentru mine, deoarece creștin-democrații pe care îi cunosc au fost printre părinții fondatori ai procesului de integrare europeană. Iar acum nu exclud alianțe cu cei care sunt fundamental împotriva acestui proiect al Europei”, a declarat Nicolas Schmit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!