Sari la conținut

Șoigu afirmă că Rusia progresează pe toate fronturile în Ucraina, în timp ce Kremlinul declară că summitul pentru pace organizat în Elveția nu are nicio utilitate

Rusia își exprimă tot mai mult încrederea în progresele sale în Ucraina, subliniind că trupele sale își consolidază pozițiile în mod constant și respingând ideea că un summit pentru pace planificat în Elveția, de la care au fost excluși, ar putea avea un impact asupra conflictului, relatează Reuters, transmite sursa.

Potrivit sursei citate, fostul ministru al Apărării Serghei Șoigu, care acum ocupă funcția de secretar al Consiliului de Securitate, a făcut aceste declarații în timpul unei vizite la Beijing, alături de Vladimir Putin, afirmând că forțele ruse avansează în toate direcțiile în Ucraina.

Această afirmație vine la scurt timp după ce chiar Putin a declarat că trupele ruse își îmbunătățesc pozițiile zilnic în toate sectoarele, iar progresul se desfășoară conform planurilor stabilite.

În același timp, Kremlinul a subliniat că un summit propus în Elveția, care ar trebui să deschidă calea pentru un proces de pace în Ucraina, nu ar avea sens fără participarea Rusiei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a menționat că discutarea problemelor de securitate fără implicarea Rusiei ar fi lipsită de sens. El a adăugat că summitul ar putea fi doar o dezbatere fără consecințe concrete, având puține șanse de a obține rezultate palpabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!