Sari la conținut

Soldați nord-coreeni au trecut temporar frontiera, iar forțele sud-coreene au tras focuri de avertisment

Soldații nord-coreeni au traversat temporar frontiera cu Coreea de Sud duminică, iar forțele sud-coreene au reacționat trăgând focuri de avertisment, a anunțat Statul Major sud-coreean (JCS) marți, conform AFP, relatează sursa.

JCS a declarat într-un comunicat că “soldații nord-coreeni care lucrează în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcație militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare și a tras focuri de avertisment, ei s-au retras spre nord.” DMZ este Zona Demilitarizată care separă cele două țări inamice.

După retragerea imediată a soldaților nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mișcări neobișnuite, a adăugat JCS.

Partea nord-coreeană și cea sud-coreeană ale DMZ, cu o lățime de 4 kilometri, sunt puternic fortificate, dar linia de demarcație în sine, situată în mijlocul zonei, este marcată doar de simple panouri. Ciocniri între soldații din cele două tabere care patrulează pe acolo izbucnesc din când în când.

Incidentul de duminică a avut loc pe fondul unora dintre cele mai tensionate relații dintre nord și sud din ultimii ani. Phenianul a trimis în ultimele săptămâni sute de baloane umplute cu deșeuri spre vecinul său din sud, ca răspuns la propaganda răspândită, în special prin pliante sau stick-uri USB, de activiști sud-coreeni împotriva regimului nord-coreean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!