Sari la conținut

Soldații Israelieni cu PTSD Continuă să Primească Ordine de Încorporare

Aproximativ 3.600 de soldați israelieni care au participat la operațiuni în Fâșia Gaza suferă de stres post-traumatic (PTSD), conform datelor oferite de Centrul de Reabilitare al Ministerului Apărării din Israel, citate de EFE și Agerpres. Centrul tratează peste 9.200 de pacienți, dintre care 21% sunt diagnosticați cu PTSD, iar circa 70% dintre aceștia sunt rezerviști.

Ministerul Apărării preconizează că numărul soldaților afectați de PTSD va crește cu aproximativ 14.000 în următoarele luni, ca urmare a conflictului din Gaza și a tensiunilor în creștere la granița cu Libanul.

Recent, o clinică de la Universitatea din Tel Aviv a avertizat asupra riscului ca soldații cu PTSD să fie trimiși din nou să lupte în Fâșia Gaza înainte de a-și încheia tratamentul. Din cauza deficitului de personal militar și a prelungirii conflictului, guvernul israelian a propus extinderea temporară a serviciului militar al rezerviștilor, prelungind vârsta maximă de recrutare de la 40 la 41 de ani.

Unii cetățeni israelieni sugerează că recrutarea populației ultra-ortodoxe, care a fost scutită de serviciul militar obligatoriu, ar putea fi o soluție pentru completarea efectivelor armatei. Curtea Supremă a Israelului a declarat recent că această scutire este discriminatorie, iar ministrul apărării, Yoav Gallant, a aprobat trimiterea ordinelor de recrutare către tinerii ultra-ortodocși.

Un caz tragic a avut loc la începutul lunii iunie, când Eliran Mizrahi, un rezervist diagnosticat cu PTSD, s-a sinucis după ce a primit ordin să se întoarcă în Gaza. Mizrahi fusese implicat în operațiuni de curățare a cadavrelor la festivalul de muzică „Supernova” din 7 octombrie și a servit ca inginer de luptă în Gaza până când a fost rănit în aprilie. După ce a fost recunoscut ca veteran cu handicap și diagnosticat cu PTSD, el a primit un nou ordin de încorporare pentru a merge în Rafah. În urma primirii acestui ordin, Mizrahi și-a luat viața, conform relatărilor din The Times of Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!