Sari la conținut

Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului va încuraja Germania să facă același lucru

Un oficial american a sugerat joi că decizia recentă a Statelor Unite de a trimite rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina ar putea motiva Germania să ia o măsură similară, deși Berlinul a exclus această opțiune până în prezent, informează AFP, conform sursei.

Washingtonul a confirmat că a expediat luna aceasta la Kiev rachete ATACMS, având capacitatea de a acoperi o distanță de până la 300 km.

Înaintea Statelor Unite, Franța și Regatul Unit au furnizat Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, cum ar fi Scalp și Storm Shadow, care pot atinge o distanță de aproximativ 250 de kilometri.

“În ceea ce privește Taurus… este o decizie care aparține Germaniei”, a declarat joi un oficial american de rang înalt din domeniul apărării, sub protecția anonimatului, când a fost întrebat despre posibilitatea unei livrări de către Berlin a unor rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, produse în Germania.

“Cu toate acestea, evident, odată cu furnizarea de către Statele Unite a rachetelor ATACMS, precum și cu deciziile anterioare ale Regatului Unit și Franței de a furniza rachete cu rază lungă de acțiune, sperăm că acest lucru va avea un impact”, a adăugat el.

Kievul a îndemnat Germania timp de câteva luni să furnizeze rachete de croazieră Taurus, care pot ajunge până la 500 km, pentru a contracara ofensiva rusă. Până în prezent, Berlinul a refuzat această solicitare, temându-se de o escaladare a conflictului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!