Sari la conținut

Studenții pro-palestinieni care protestau la Universitatea Sciences Po din Paris au fost evacuați de poliție anti-revoltă.

Vineri, poliția din Paris a evacuat studenții activiști care au ocupat clădirile Universității Sciences Po din Franța în protest față de războiul Israelului din Gaza, scrie Reuters, scrie sursa.

Un martor a relatat pentru Reuters cum forțele de ordine au intrat în clădiri și au scos mulți dintre cei aproximativ 70 de protestatari.

Protestele studenților din Franța au fost pașnice, spre deosebire de unele campusuri universitare din Statele Unite.

Protestele studenților francezi care cer încheierea războiului și ruperea legăturilor academice cu Israelul au avut loc în Science Po. Aceste proteste au avut loc și în Franța, dar au fost mult mai mici decât în Statele Unite.

Vineri, universitatea a fost închisă pe tot parcursul zilei, iar clădirea sa principală a fost înconjurată de o forță de ordine masivă.

Jack, un student de la Sciences Po care a refuzat să își dea numele, a spus că a fost unul dintre cei aproximativ 70 de studenți care au ocupat una dintre clădirile principale ale universității din centrul Parisului în noaptea de joi spre vineri.

Vineri dimineață, el a declarat pentru Reuters că protestatarii au refuzat un ultimatum oferit de oficialii universității de a elibera o parte semnificativă a clădirii și de a-și limita mișcarea la o zonă mai mică.

Universitatea a căutat o „soluție negociată pentru a pune capăt impasului” cu studenții săi înainte de intervenția poliției, iar protestele au afectat și campusurile sale satelit din Reims, Le Havre și Poitiers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!