Sari la conținut

SUA a finalizat construcția podului temporar din Gaza

Pentagonul a anunțat marți că armata americană a finalizat construirea unui port artificial temporar în Gaza pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar, dar condițiile meteorologice l-au împiedicat să funcționeze în prezent, scrie sursa.

Deoarece Israelul a împiedicat transportul ajutoarelor pe uscat către teritoriul palestinian asediat, palestinienii se află în pragul unui dezastru umanitar. În consecință, la începutul lunii martie, președintele american Joe Biden a anunțat înființarea acestei organizații provizorii.

Portul ar trebui să fie construit cu aproximativ 320 de milioane de dolari.

Purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a informat presa că „până în prezent, construcția celor două părți ale portului artificial (…) este finalizată” și urmează să fie mutate în locația lor finală.

Ea a declarat că în port există încă vânturi puternice și valuri care creează condiții periculoase pentru deplasarea elementelor.

Ea a declarat în Israel că „portul și navele militare implicate sunt încă în portul Ashdod”.

În urma vremii proaste din săptămâna trecută, şantierul a fost mutat la Ashdod. Soldați israelieni vor conecta portul la țărmul Gazei când vremea va permite pentru a evita prezența trupelor americane la sol.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat marți că Statele Unite au considerat „inacceptabilă” închiderea de către Israel a două puncte cruciale de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, Kerem Shalom și Rafah.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!