Sari la conținut

SUA îndeamnă Uniunea Europeană să îi urmeze exemplul în penalizarea „supracapacității” economice a Chinei

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat marți că Statele Unite și Europa trebuie să colaboreze pentru a răspunde la problema „supracapacității industriale” a Chinei. Aceasta vine ca un semnal clar pentru Uniunea Europeană, după ce Washingtonul a majorat taxele vamale pentru o serie de importuri cheie din China, relatează Reuters, conform sursei.

Vorbind la Frankfurt despre importanța alianței dintre SUA și Europa, Yellen a subliniat că supracapacitatea industrială a Chinei amenință atât companiile americane, cât și pe cele europene, precum și dezvoltarea industrială din țările cu economii emergente.

„Politica industrială a Chinei poate părea îndepărtată, dar viabilitatea afacerilor din ambele noastre țări și din întreaga lume ar putea fi în pericol dacă nu răspundem strategic și concertat”, a declarat ea într-un discurs susținut la Facultatea de Finanțe și Management din Frankfurt, unde a primit un doctorat onorific.

Comentariile sale vin la o săptămână după ce administrația președintelui Joe Biden a anunțat creșterea semnificativă a taxelor vamale pentru diverse importuri din China, inclusiv mașini electrice, semiconductoare, componente pentru bateriile electrice, oțel și celule fotovoltaice.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!