Sari la conținut

SUA mențin opinia că operațiunea israeliană din Rafah este “limitată”

Departamentul american al Apărării a reiterat marţi că consideră operaţiunea israeliană de la Rafah ca fiind “limitată”, în ciuda indignării internaţionale stârnite de recentul bombardament mortal din oraşul sudic al Fâşiei Gaza, conform sursei.

Potrivit Departamentului american al Apărării, Casa Albă a afirmat săptămâna trecută că acţiunea militară israeliană de la Rafah a fost “ţintită şi limitată”. Cu toate acestea, preşedintele Joe Biden nu a comentat direct atacul de duminică asupra taberei pentru persoane strămutate, care a avut un bilanț tragic, conform rapoartelor Ministerului Sănătăţii din Gaza, soldat cu 45 de morți și 249 de răniți.

Sabrina Singh, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Pentagonului, a reiterat într-o conferință de presă că Departamentul american al Apărării menține opinia că acțiunile armatei israeliene la Rafah sunt limitate, în ciuda imaginilor șocante ce au circulat în urma evenimentelor din weekend.

Ea a subliniat că, deși au fost semnalate mișcări ale tancurilor israeliene în centrul orașului Rafah, acestea nu schimbă perspectiva Departamentului asupra naturii și amploarea operațiunii militare.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!