Sari la conținut

Tatăl unui adolescent care a omorât mai mulți elevi la un liceu din Michigan, găsit vinovat pentru omor prin imprudență

După ceva mai mult de o zi de deliberări, cei 12 juraţi au dat verdictul, potrivit presei americane. James Crumbley, 47 de ani, a fost judecat pentru rolul său în masacrul comis de fiul lui, Ethan Crumbley, în liceul său din Michigan (nordul Statelor Unite), potrivit sursei.

Găsită vinovată la începutul lui februarie tot de omor prin imprudenţă, condamnarea lui Jennifer Crumbley, mama lui Ethan Crumbley, urmează să fie pronunţată pe 9 aprilie.

Părinţii au fost urmăriţi penal pentru omor prin imprudenţă ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei legale de a controla acţiunile copilului lor, în vârstă de 15 ani la momentul faptelor.

Ei riscă până la 15 ani de închisoare.

Mama și-a dus băiatul la poligon

La procesul ei, Jennifer Crumbley a mărturisit că soţul ei a adus, cu câteva zile înainte de masacru, un pistol Sig Sauer de calibrul 9 mm drept cadou de Crăciun anticipat. Ea a povestit că şi-a dus fiul la un poligon de tir a doua zi.

În ciuda convocării părinţilor la liceu în ziua tragediei, profesorii descoperiseră un desen „alarmant” pe masa lui Ethan Crumbley şi i-au sfătuit să-l ducă la tratament psihologic, au plecat fără să-l ia acasă.

Minor la momentul faptelor, Ethan Crumbley a fost judecat ca adult şi condamnat în decembrie la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării anticipate.

Adolescentul a pledat vinovat în octombrie 2022 că a adus la liceu pistolul cu 50 de gloanţe în rucsac şi că a deschis focul asupra unor elevi de liceu.

El a ucis două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani şi a rănit alţi şase elevi şi un profesor.

În faţa numărului de decese prin arme de foc implicând minori, presiunea creşte în Statele Unite pentru a pedepsi părinţii care permit, adesea din neglijenţă, accesul la aceste arme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!