Sari la conținut

Televiziunile rusești s-au pregătit de trei ori pentru declarația lui Putin în noaptea atacului. Dar aceasta nu a mai venit

Posturile de stat rusești s-au pregătit toată noaptea să difuzeze discursul lui Vladimir Putin despre atacul terorist de la Moscova, dar în cele din urmă nu l-au mai primit, au declarat pentru publicația independentă rusească The Insider surse de la mai multe televiziuni.

„De trei ori a venit semnalul pentru transferul declarației (lui Vladimir Putin) și de trei ori transferul a fost anulat. Declarația este rescrisă chiar acum”, a explicat în timpul nopții de vineri, o sursă din televiziunile rusești.

Practica obișnuită presupune că mesajul înregistrat al lui Putin le este transferat posturilor de televiziune în mod centralizat, pe servere, pentru a fi difuzat.

În loc de un astfel de discurs, Kremlinul a transmis în cele din urmă pe scurt că Putin a primit informații despre atacul terorist în timp real și că este în continuare informat cu privire la evoluția anchetei.

De asemenea, prin intermediul vicepremierei Tatiana Golikova, el le-a urat însănătoșire grabnică victimelor atacului terorist.

În absența discursului lui Putin, scrie The Insider, oficialii regionali și propagandiștii ruși și-au petrecut noaptea prezentând versiunile lor privind implicarea serviciilor speciale ucrainene în atacul terorist.

Serviciul de securitate rus (FSB) a afirmat sâmbătă că suspecții în atacul mortal de vineri de la o sală de concerte de la periferia Moscovei aveau „contacte” în Ucraina și plănuiau să fugă acolo.

După ce au comis atacul terorist, infractorii plănuiau să treacă granița ruso-ucraineană și aveau contacte adecvate pe partea ucraineană”, a transmis FSB, citat de agenția TASS, după ce suspecții au fost arestați într-o regiune rusă de la granița cu Ucraina.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul, iar Ucraina a negat vineri orice implicare. SUA au confirmat varianta implicării ISIS, spunând că a informat Rusia cu privire la posibilitatea comiterii unui atac terorist.

Vladimir Putin a respins avertismentele SUA. Conform TASS, președintele rus a declarat marți, pe 19 martie, cu trei zile înainte de atac, că scopul „declarațiilor provocatoare recente ale unor structuri oficiale occidentale privind posibilitatea unor atacuri teroriste în Rusia” dăunează societății rusești.

Atacul desfășurat vineri seară de mai mulți bărbați cu arme de foc într-o sală de concerte de la periferia Moscovei s-a soldat cu cel puțin 115 morți și peste 100 de răniți, mulți în stare critică, potrivit autorităților ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!