Sari la conținut

Tensiune mare în Orientul Mijlociu, în așteptarea „pedepsei” pe care Iranul a spus că o va aplica Israelului

Rusia le-a spus cetățenilor săi să se ferească să meargă în Orientul Mijlociu, iar singura companie occidentală care are curse spre Teheran și-a suspendat zborurile cel puțin până sâmbătă, în condițiile în care sunt așteptate represaliile Iranului la lovitura israeliană asupra ambasadei din Siria în care au fost uciși mai mulți membri ai Gărzilor Revoluționare, inclusiv un comandant de rang înalt, scrie sursa.

Țările din regiune și Statele Unite sunt în alertă maximă și s-au pregătit pentru un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când avioane de război israeliene au bombardat complexul ambasadei iraniene din Siria.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul „trebuie să fie pedepsit și așa va fi” pentru lovitura de la Damasc care a ucis șapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluției iraniene. Printre aceștia se număra Mohammad Reza Zahedi, un comandant de rang înalt în cadrul Forței Quds, o unitate de elită a Gărzilor Revoluționare.

Într-un răspuns aparent la declarația lui Khamenei, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că țara sa va răspunde dacă Iranul va ataca Israelul de pe teritoriul său.

O agenție de știri iraniană, Mehr, a alimentat pentru scurt timp miercuri seară tensiunile atunci când a publicat un mesaj în arabă pe platforma de socializare X în care se spunea că tot spațiul aerian deasupra Teheranului a fost închis pentru exerciții militare. Agenția a șters și a negat că ar fi publicat o astfel de știre, notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!